Lukaku “missnöjd” med situationen i Chelsea

Romelu Lukaku trivs inte i Chelsea. Den belgiske anfallsstjärnan är kritisk mot tränaren Thomas Tuchels taktik. –Jag får inte ge upp, säger han till Sky Sports.

Romelu Lukaku är missnöjd med situationen i Chelsea. Arkivbild.

Romelu Lukaku är missnöjd med situationen i Chelsea. Arkivbild.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Fotboll2021-12-30 21:52

Han värvades till Chelsea från Inter i sommar för 115 miljoner euro, nästan 1,2 miljarder kronor. Men en vristskada följt av coronasmitta har gjort att det blivit sparsamt med speltid de senaste månaderna.

Den 28-årige anfallaren har dock hunnit med att göra sju mål på totalt 18 framträdande den här säsongen. På onsdagskvällen var han tillbaka i startelvan i ligaspelet för första gången sedan oktober och noterades för lagets enda mål i 1–1-matchen mot Brighton.

Men Lukaku trivs inte särskilt bra i Londonklubben för tillfället.

– Efter två år i Italien, där jag jobbade mycket med Inters tränare och näringsfysiologer, så mår jag bra fysiskt. Men jag är missnöjd med situationen, säger han till Sky Sports.

– Tränaren (Thomas Tuchel) har valt att spela med ett annat spelsystem. Jag får inte ge upp och måste fortsätta kämpa och vara professionell.

Han hade två framgångsrika säsonger i Inter som han krönte med att vinna Serie A innan han lämnade klubben. Lukaku hoppas att han får möjligheten att återvända till Milanoklubben någon dag.

– Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att jag kan återvända till Inter, inte i slutet av min karriär, utan när jag fortfarande spelar på en bra nivå och förhoppningsvis kan vinna mer, säger han.

– Jag har alltid sagt att jag har Inter i mitt hjärta. Jag kommer att komma tillbaka, jag hoppas verkligen det. Jag är förälskad i Italien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om