Ludwigson efter förlusten: En tuff bortamatch

Hammarby följde upp förlusten i cupfinalen med att förlora mot allsvenska nykomling. –Vi är inte nöjda med den här matchen, säger tränaren Martí Cifuentes efter 0–1 mot Värnamo, ett resultat som skickade laget på sommarsemester med tappad serieledning i färskt minne.

Värnamo firar 1–0-målet.

Värnamo firar 1–0-målet.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Fotboll2022-05-29 19:33

I torsdags spelade Hammarby cupfinal inför 29 214 åskådare i Stockholm. Finnvedsvallen i Värnamo är inte i närheten av att erbjuda den publikkapaciteten, men 5 010 åskådare innebar nytt publikrekord för den 87 år gamla arenan. Det förra rekordnoteringen kom så sent som i april då Malmö FF var på besök.

Värnamo tog sig an denna uppgift med en stärkande trepoängare borta mot Helsingborg i färskt minne.

– Vi visste att det var en av årets tuffaste bortamatcher. Några av oss har spelat här tidigare i olika divisioner, det är alltid tufft, säger Hammarbys Gustav Ludwigson.

Bästa chansen

Strax innan paus fick Värnamos mittfältare Abdussalam Magashy till en såväl hård som välplacerad nick, men Hammarbys målvakt Davor Blazevic sträckte ut och lyckades styra undan bollen.

– En fantastisk räddning, säger Värnamos tränare Kim Hellberg.

Andra halvlek hann inte mer än starta innan Värnamos Oscar Johansson slog en lysande passning i djupled. Marcus Antonsson sprang sig fri, tog kontroll över bollen och placerade iskallt in hemmalagets ledningsmål. Målet var Antonssons sjätte i årets allsvenska.

En stund senare fick Marcus Antonsson ett nytt fint skottläge, men den gången klarade Blazevic. Kim Hellberg var mäkta stolt över sitt lags prestation.

– De gör något alldeles fantastiskt där ute. Jag tycker att vi är det bättre laget i 70 minuter.

Goda råd blev allt dyrare för Hammarby. Martí Cifuentes, som roterat en del i startelvan jämfört med senast, gjorde flera byten i förhoppning om att få bättre fart på sitt lag.

– Jag tycker han gjorde helt rätt i att ge spelare som inte spelade så mycket i cupfinalen chansen, vi har så pass bred trupp att det inte är någon ursäkt, säger Gustav Ludwigson.

"Helt okej"

Stockholmslaget försökte sig på en offensiv slutforcering i hopp om att åtminstone spela till sig en poäng, men Värnamo höll undan till lagets andra raka seger.

Bajen tar nu sommarsemester med 20 inspelade poäng som facit från allsvenskans tio inledande omgångar.

– Det är väl helt okej, men sett till vad vi vet att vi kan så ska vi vara besvikna över det. Men vi håller fortfarande på att utvecklas, vi får bygga vidare på den här våren och göra det ännu bättre i höst, säger Gustav Ludwigson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!