VM-feber – så tippar lokala idrottare

Vi ställde följande frågor till våra lokala idrottare om Sveriges match mot Japan. 1) Hur kommer matchen se ut? 2) Vad blir slutresultatet?

Frida Pöder tror på vinst för Sverige.

Frida Pöder tror på vinst för Sverige.

Foto: Jonas Pettersson

Fotboll2023-08-10 19:00

Rickard Thuresson, Vimmerby IF:

– Kommer bli en tuff match för Sveriges del. Defensiva biten ihop med målvaktsspelet blir verkligen en nyckel, Jag tror vi kan lösa 1-1 efter fulltid och återigen vinner på straffar.

Oskar Lindgren, Vimmerby hockey:

– Jag tror nog att det blir en jämn match. Men Sverige känns lite tyngre och starkare. Sverige vinner med 2-0 efter två nickmål. 

Filip Hjelmland, Dackarna:

– En tuff match på förhand mot ett starkt Japan men jag tror och hoppas att Sverige kan fortsätta på segertåget och styra matchen denna gång. 3-1 till Sverige. 

Robin Christoffersson, Vimmerby Hockey:

– Jag tror att Japan kommer att äga mycket boll men Musovic kommer stå på huvudet igen. Sedan så sätter Sverige sina lägen helt enkelt. 2-1 till Sverige och Amanda Ilestedt gör matchavgörande målet.  

Alexander Idemark, VSGF Innebandy:

– Nervigt och ett spel med låg risk. 1-1 efter fulltid och Sverige vinner på straffar igen. 

Frida Pöder Vimmerby IF:

– Jag tror att matchen totalt sett blir otroligt jämn, men jag hoppas verkligen att Sverige kan hitta tillbaka till målgörandet som de hade i gruppspelet. Det blir tufft och det kommer krävas att Sverige steppar upp en nivå sen matchen mot USA för att klara av ett skickligt och effektivt Japan. 2-1 till Sverige. 

Caroline Phalén, Hultsfreds FK:

– Jag tror Japan är starkare i första och tar ledningen med 1-0. I andra kommer ett starkare och snabbare Sverige tillbaka och vinner med 2-1.

Emma Sjökvist Vimmerby IBK:

– Tror Japan kommer ha mestadels av spelet. Blir tufft, tror tyvärr på förlust med 0-1.

Thiago Larsson, Mörlunda GOIF:

– Jag tror det kommer bli en rätt så händelserik match. Jag tror Japan kommer sätta en del press på Sverige. Men jag tror att Sverige kan stå emot rätt bra med tanke på att dom klarade det bra mot Usa. Man hoppas ju alltid på vinst. 2-1 till Sverige.

Oskar Nilsson, Målilla Bandy:

– Sverige kommer ha större delen av spelet och Japan kommer försöka gå på sina snabba kontringar. 2-1 till Sverige.

Josefine Berglund, Vimmerby MS:

– Jag tror att matchen kommer att vara jämn ända från start. Japan sätter första målet men Sverige tar igen tätt efter. Sverige vinner med 3-2. 

Greta Koponen, Vimmerby IF:

– Sverige kommer att vara det spelförande laget. Jag tror och hoppas på att Sverige kommer spela med självförtroende. Japan är ett tekniskt skickligt landslag som är starka i omväxlingarna. Jag tror Sverige vinner med 3-1.

Sverige firar efter Lina Hurtigs avgörande straff mot USA.
Sverige firar efter Lina Hurtigs avgörande straff mot USA.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!