KBK tog jättekliv mot guldet – utan att spela

Nu är det nära. Kisa BK tog ett stort steg mot serieseger i torsdags kväll, utan att spela. En av huvudkonkurrenterna, Hemgårdarna, förlorade nämligen sin match då. "Ett riktigt drömresultat för oss", säger Robert Wass, sportansvarig i KBK.

Kisa BK har fått god hjälp på traven mot seriesegern. På söndag kan de säkra guldet.

Kisa BK har fått god hjälp på traven mot seriesegern. På söndag kan de säkra guldet.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-10-08 11:48

Några minuter in i den andra halvleken kom målet som mycket väl kan ta Kisa BK till sin andra raka serieseger. Zeros Kim Söderstedt fick en fot på bollen på Arvid Vurmitz inspel och kunde styra bollen i nät. 

Det räckte för seger. 

– Jag har alltid sagt att Kim Söderstedt är en bra kille, säger Robert Wass och skrattar till. 

Som många andra KBK:are följde han matchen online och det var en riktig nervpärs. 

– Om jag förstår det rätt så tryckte Hemgårdarna på rejält för att nå en kvittering, men Zeros målvakt hade tydligen varit jäkligt bra. 

Motalalagets vinst innebär att laget klarar sig kvar i division fyra, samtidigt som Hemgårdarna nu inte kan passera Kisa BK och ta hem serieguldet. 

Kisas ende konkurrent om titeln är nu Studenterna – söndagens motståndare i serieavslutningen. 

Raffinerat värre alltså. 

Förutsättningarna för andra raka seriesegern för Kisa BK är mycket, mycket goda. 

– Ja, nu ska det mycket till för att det inte ska gå vägen. Studenterna måste vinna med sex måls marginal mot oss för att gå om och ta hem det. 

Den gångna helgens besvikelse efter förlusten mot LSW kommer troligtvis bytas ut mot stort segerjubel den här söndagen istället. 

Hur är din känsla inför matchen?

– Jag vet inte riktigt. Klart att jag är lite nervös, det är jag alltid inför matcherna, men med tanke på Hemgårdarnas förlust så kommer inte anspänningsnivån långt ifrån vara lika vidrigt hög som förra året när vi mötte Finspång i den avgörande matchen. 

Mycket tyder på att klubben kommer att spela i division tre under 2022. Det är raskt marscherat då KBK så sent som 2020 spelade i femman. 

– Innan vi tog avstampet för några år sedan, så såg det ganska så mörkt ut. Men nu måste jag säga att bitarna verkligen har fallit på plats väldigt fort. 

Inför söndagens bortamöte mot Studenterna på Ryd Solhaga toppar Kisa BK tabellen på 23 poäng och 17 plusmål. Studenterna är tabelltvåa med 20 poäng och 6 plusmål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!