Horn/Hycklinge IF:s glädje: "Som de gamla goda tiderna"

Träningstiderna är bokade. Spelartruppen är på väg att ta form. Horn/Hycklinge har anmält ett lag till seriespel 2023 – och kan se fram emot spännande matcher i division 6. "Det blir lite som på de gamla goda tiderna", säger Morgan Westerling, som sitter med i styrelsen.

Horn/Hycklinge IF:s Morgan Westerling gläds åt att klubben gör comeback 2023.

Horn/Hycklinge IF:s Morgan Westerling gläds åt att klubben gör comeback 2023.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-01-13 17:30

Sporten rapporterade om Horn/Hycklinge IF:s eventuella comeback redan för cirka tre månader sedan. Då var allt i sin linda.

Nu, i mitten på januari, är det mycket som är på plats. Föreningen har anmält ett herrlag till seriespel och kommer med största sannolikhet att ingå i Vimmerbysexan. Då får man bland annat möta Frödinge/Brantestad SK och Hjorted/Totebo.

– Visserligen tillhör vi Östergötland, men vi valde Småland trots det. Det kändes bättre och då får vi spela lite derbyn också. Dessutom blir det kortare resor, berättar Morgan Westerling i HHIF och fortsätter:

– Det blir lite som på de gamla goda tiderna, när vi mötte Frödinge och andra lag här omkring. Det ska bli jätteroligt.

Klubben hade en uppstart på tisdagen och har också bokat in träningstider under vintern.

– Tanken är att vi ska dra igång i februari, med två träningar i veckan. Ett pass inomhus och ett pass utomhus.

Alla spelarövergångar är ännu inte klara. Klubben hoppas kunna presentera dem inom en snar framtid. Även tränarfrågan är en bit som är nära att få en lösning, menar Morgan Westerling.

Här är förslaget för Horn/Hycklinges serie, division 6 Vimmerby: B.O.IF, Frödinge/Brantestad SK, Gunnebo IF, Hammarsgärde BK, Hjorted/Totebo, Horn/Hycklinge IF, IF Hebe, SK Lojal och Överums IK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!