FBSK är i jakt på en ny tränare: "Jättenöjda med Johan"

Frödinge Brantestad SK letar efter en ny tränare då det inte verkar bli någon fortsättning för Johan Bengtsson. Klubben hoppas kunna presentera ett namn inom kort. "Förhoppningvis under veckan eller nästa vecka", säger Tage Falk.

Johan Bengtsson lämnar uppdraget som tränare i Frödinge.

Johan Bengtsson lämnar uppdraget som tränare i Frödinge.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-11-06 15:28

FBSK slutade på en fjärdeplats den här säsongen i division 6. En placering som Johan Bengtsson är nöjd med när han summerar fotbollsåret som har varit.

– Allting har blivit bättre än året innan. Bra defensiv och vi var starka i fasta situationer åt båda hållen. Det var bara målskyttet som man kunde önska lite mer den här säsongen. Men jag är nöjd. Sedan vill man alltid gå hela vägen. Men Lojal och Hjorted Totebo var för bra i år, säger Johan Bengtsson.

Och årets säsong verkar bli den sista för Bengtsson. Han har valt att lämna klubben.

– Från föreningens sida så har vi varit jättenöjda med Johan. Det har varit väldigt roligt att få jobba med honom. Han har gjort ett jättebra jobb, säger Johans assisterande Tage Falk som är en del av rekryteringsprocessen för en ny tränare. 

– Vi satt i möte med en ny kandidat under gårdagen (söndag) men vi har inte fått något besked än. Förhoppningsvis kan allt bli klart under veckan eller nästa vecka. 

Kan du avslöja vem?

– Vi vill få allting klart innan jag går ut med något namn än. Spelargruppen vet inte om det än. 

På tal om spelargruppen, hänt något där?

– Just nu är det inga ut eller in. Det har varit några grabbar som har provtränat med oss. Det känns om att vi kommer få in ett antal spelare. Men vi har inte fått något besked än. Skönt i alla fall att det inte är någon som har meddelat att de ska sluta. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!