Frödinges damer gör spännande comeback

Frödinge/Brantestad SK är tillbaka inom damfotbollen. "Vi har en trupp på drygt 20 spelare som borde räcka långt i fyran. Däremot kommer att det behövas ett par matcher innan vi kommer igång på allvar", säger Daniel Wessman.

Frödinge har ett damlag i seriespel 2022 igen.

Frödinge har ett damlag i seriespel 2022 igen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-20 17:00

AVSPARK 2022

Frödinges damer drog sig ur seriespelet i division två inför förra säsongen på grund av spelarbrist. Redan då hade klubben som mål att komma tillbaka 2022 och börja om i fyran. Så blev också fallet.

En av nycklarna till att omstarten blev av var att Daniel Wessman gick in som tränare tillsammans med Mikael Johansson och Stig Berg. Wessman har en lång bakgrund som tränare i Vimmerby IF, Hjorted/Totebo och Ankarsrums IS. Nu återvänder han i tränarrollen efter fem års uppehåll.

– Jag har fått en del förfrågningar genom åren från olika klubbar, men det har inte känts rätt. När förslaget från Frödinge kom så blev jag sugen. Jag var lite osäker på hur mycket jag skulle brinna för det, men nu när vi har varit igång ett par månader så har jag ingen anledning att ångra mig.

undefined
Daniel Wessman är tränare för Frödinges damer.

I truppen på drygt 20 spelare består drygt hälften av spelare som varit i Frödinge tidigare. Kryddat med ett par nyförvärv ser laget riktigt starkt ut.

– På pappret ser det bra ut om man tittar på namnen, men det gäller få ihop ett lag också. Många spelare har varit ifrån fotbollen länge och behöver fler matcher för att komma igång. 

Wessman anser att laget ska vara med i toppen av serien och kriga direkt, även om det är svårbedömt på förhand.

– Det är alltid svårt att tippa en sådan här serie där B- och C-lag ingår. Jag tror att det kan bli ganska jämnt, men får vi bara en bra start borde vi räcka en bit.

undefined
Sandra Edlund är en av de rutinerade spelarna i laget.

Frödinge ställs mot Rosenfors hemma i seriepremiären på måndag 25:a april.

– Det blir 14 matcher efter att Oskarshamn hoppat av serien. Förhoppningsvis blir det inte några fler avhopp så att vi går miste om fler matcher.

Frödinge/B SK

Spelare som senast dom spelade gjorde det i FBSK: Evelina Nilsson, Sara Gustavsson, Emma Djurstedt, Anna Danielsson, Amanda Sundberg, Emmy Kallström, Felicia Arvidsson, Caroline Andersson.

Från FBSK ungdomslag: Tilde Blomberg, Ebba Lind. 

Från Gullringens Goif: Sandra Edlund, Louise Andersson, Nettan Lind, Erika Andersson, Matilda Jacobsson, Denise Stolpe.  

Från Hultsfreds FK: Tilde Johansson

Från Västerviks FF: Evelina Bertilsson.

Från Vimmerby IF: Linn Uhre, Elin Borgstrand, Emma Wessman, Stina Linder

Efter långt uppehåll: Julia Berg (senast Vimmerby IF). 

Mikael Johansson är en ledarna för laget.
Mikael Johansson är en ledarna för laget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!