Far och son Wärnehall fick fira guldet på plats

Ett minne för livet. Som han dessutom fick dela med sin son. Patrik Wärnehall var smått lyrisk efter att ha varit på plats när Malmö FF säkrade SM-guldet. "Det är otroligt att det gick vägen och extra stort att få uppleva det tillsammans med min son Jesper", sa han.

Patrik Wärnehall fick fira guldet för Malmö på plats.

Patrik Wärnehall fick fira guldet för Malmö på plats.

Foto: Privat

Fotboll2023-11-12 20:38

Drygt 22 000 åskådare var på plats för den avgörande drabbningen mellan Malmö FF och IF Elfsborg i söndags. Gullringsprofilen Patrik Wärnehall har ett himmelsblått hjärta sedan lång tid tillbaka och har fört över supporterskapet på sonen Jesper.

– Jag började hålla på MFF i slutet av 70-talet när de tog SM-guld och var i finalen av Europacupen. Jesper hade väl inget val egentligen utan han lärde sig att hålla på Malmö som liten, säger Patrik som tidigt insåg möjligheten att det kunde bli en avgörande match om guldet.

– Jag är medlem i supporterklubben och passade på att fixa biljetter tidigt om det skulle bli läge för guldfirande.

Själva matchen blev ett utdraget drama. Efter 0–0 i halvtid dröjde starten på andra halvlek.

– Jag sa redan innan matchen att det var hög risk för strul och nu betedde sig supportrar från båda lagen illa. Det är tråkigt för oss som är där och vill uppleva matchen.

När väl andra halvlek kom igång dröjde det en knapp kvart innan den avgörande situationen uppstod. Domaren blåste straff för en förseelse på Isac Kiese-Thelin. Malmös skyttekung förvaltade straffen till 1–0 och höjde temperaturen på arenan ytterligare.

För Wärnehall, som i sin roll som ledare för Gullringens lag har en tendens att ifrågasätta domslut, kändes inte domslutet givet.

– Jag har bara sett situationen en gång och det live. Straffen känns billig, men det är ju lättare att ta när det är mitt lag som gynnas.

Sista halvtimmen blev ändå en nervpärs för MFF-fansen. 

– Elfsborg skapade inte så mycket klara chanser, men det blir ju alltid nervöst när de satsar allt på slutet och lyfter in bollar. Som tur är har vi Pontus Jansson i backlinjen som vinner det mesta i luften.

Till slut ljöd den efterlängtade slutsignalen och far och son Wärnehall fick fira guldet tillsammans.

– Det vällde in fans på planen, men vi stod kvar ett tag och bara njöt. Sedan gick vi in en sväng och kände på mattan och tog lite bilder.

Det var första gången som han fick uppleva ett SM-guld för Malmö på plats. Men Patrik har sett sitt Skellefteå AIK ta guld i ishockey tidigare.

– Jag var på plats i Karlstad när de säkrade guldet där en gång. Lite tur verkar jag föra med mig i alla fall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!