Leif Carlsson: "Det här var bäst i cupen"

Bullerby Cup är över. Längtan efter att återigen få arrangera turneringen har varit stor. Här summerar cupgeneralen Leif Carlsson sina intryck efter några intensiva dagar. Det här var topp-fem, enligt honom.

Leif Carlsson var nöjd med dagarna i Bullerby Cup.

Leif Carlsson var nöjd med dagarna i Bullerby Cup.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-07-31 13:38

"Kan du lista de fem största höjdpunkterna i årets turnering?", frågade vi på Sporten.

"Jo, ja..., jag ska försöka, men det blir nog svårt. Det är så mycket och det är svårt att gradera", sa Leif Carlsson och skrattade.

Efter en del klurande kom han fram till följande fem punkter, utan inbördes gradering:

1) ALLA FUNKTIONÄRER. Det här är en punkt som alltid är i topp, oavsett. Det skulle aldrig kunna gå att genomföra Bullerby Cup utan alla dessa fantastiska människor som ställer upp ideellt och gör ett otroligt jobb. Det fanns ändå en viss oro inför turneringen hur uppehållet på två år skulle påverka viljan och engagemanget att åter jobba på cupen. Det visade sig att det inte fanns någon anledning till oro. Vi har haft någonstans mellan 600–650 funktionärer och många har arbetat i turneringen i många år. Det är en vältrimmad organisation.

2) GÄSTANDE SPELARE OCH LEDARE. Det är ju så enkelt att skulle inte de komma till Vimmerby, så skulle det inte bli någon cup. Det känns mycket bra att vi har haft över 200 lag.

Vad har ni mött för reaktioner?

– Det jag har hört, så är det väldigt positivt. En del har varit här för första gången och de jag pratat med har varit jättenöjda med boende, mat, busstransporter och det organisatoriska runt cupen. De har också tyckt det var bra att de fått två matcher varje dag de här tre dagarna.

undefined
Det var mycket glädje, som vanligt, när Bullerby Cup spelades.

3) SAMARBETSPARTNERS OCH SPONSORER. Utan dem skulle det här heller aldrig funka. De ställer upp på ett mycket bra sätt. Det är allt från Vimmerby kommun till föreningarna som vi har samarbete med i cupen, Södra Vi IF, Frödinge/Brantestad SK och Storebro IF.

4) DOMARNA. Vi har haft en ny ansvarig i år, Mikael Fransson. Han har klarat av det här på ett strålande sätt. Det är inte alldeles enkelt att för det första få ihop så mycket domare (nära 50) i de här tiderna då det pratas om domarbrist. Och dessutom att få dem till att döma så många matcher. Schemat är tufft.

5) VÄDRET. Det här är något som vi aldrig kan påverka. I år har vi haft tur med vädret och haft fantastiska dagar. Det är klart att det underlättar, oj, oj. Helhetsintrycket blir bättre och det mesta är mycket enklare.

Att Leif Carlsson är nöjd och belåten framgår med all tydlighet. Och så slutklämmen...

– Det här är en av de bästa cuperna någonsin, men det har jag sagt förut, haha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!