Listan: Här är veckans heta och kalla

Här är veckans heta och kalla sporthändelser. Bland annat kamp om kvalplatser, hockeyderby och en gulddröm som inte gick i uppfyllelse.

Det var sura miner i Dackedepån när det stod klart att de skulle förlora SM-finalen. På bilden Kacper Gomolski och Oliver Berntzon.

Det var sura miner i Dackedepån när det stod klart att de skulle förlora SM-finalen. På bilden Kacper Gomolski och Oliver Berntzon.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2019-09-26 19:30

Glödhett

Fotbollens slutstrider

I helgen avgörs de lokala serierna och många frågor kommer besvaras. Ska Södra Vi ta en kvalplats i division 5? Får Hjorted/Totebo eller BOIF den sista kvalplatsen i "sexan"? Och vilka blir tvåa i division 4? Flera lag aspirerar på kvalplatsen. Aneby och Stensjön har 40 poäng, Tuna har 38 och Gullringen har 37 inför slutomgången. I helgen avgörs allt. 

Hett

Viktiga hockeyderbyt

Vimmerby Hockey har inlett Hockeyettan med två förluster. Ska första segern komma under fredagskvällen månne? Då tar de emot Nybro Vikings hemma i Vimmerby Ishall. Ett riktigt prestigemöte mellan två tippade topplag. 

Varmt

Klart i god tid

Vimmerby IF presenterade en ny tränare i onsdags. Johan Karlsson-Törndahl ska ta över herrlaget till nästa säsong. Det återstår att se hur väl han lyckas i laget, men bra gjort av klubben att få klart med huvudtränare så pass tidigt. Det ger tid till "Buken" att komma in i det och hinna förbereda laget till nästa säsong. 

Ljummet

Tapp i slutminuten

Åtvidabergs FF, som ligger sist i division 1, tog ledningen mot Tvååker borta förra helgen. Det höll sig fram till matchminut 91, då Tvååker fick in en kvittering. Tungt poängtapp i bottenstriden, men ändå ett snäpp uppåt med kryss istället för förlust. 

Kallt 

Ännu en finalförlust

Som Oliver Berntzon sa efter finalförlusten: "Det var i år vi skulle göra det". Dackarna hade ett jättebra lag och var favoriter i finalen. Men inte heller i år kunde de besegra Smederna i finalen. Väldigt imponerande av Smederna, men svag prestation av Dackarna i finalserien. 

Iskallt

Sundströms krasch

Speedwayföraren Linus Sundström kraschade allvarligt i Polen och är svårt skadad. Det är lika tråkigt varje gång någon skadar sig i speedway. Tyvärr händer det ändå, alltför ofta. 

I helgen spelas de lokala fotbollsserierna klart. Tuna och Gullringen har fortfarande chans på kval till division 3.
I helgen spelas de lokala fotbollsserierna klart. Tuna och Gullringen har fortfarande chans på kval till division 3.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!