Linköping hade guldet – i två minuter

Ett tidigt ledningsmål förde upp Linköpings FC i guldposition. Ett par minuter senare var laget tillbaka på tredje plats och var därefter chanslöst i kampen om att bli svensk mästare i fotboll.

Linköpings Alva Selerud deppar efter en missad målchans under lördagens match i damallsvenskans sista omgång mellan Linköping och Kristianstad.

Fotboll2023-11-11 16:09

När Stina Lennartsson, svensk VM-spelare i somras, rullade in 1–0 i den sjätte minuten flög Linköping upp i topp i den damallsvenska tabellen. Östgötalaget lyckades behålla guldläget i ungefär två minuter. Då kvitterade gästande Kristianstad och ungefär samtidigt tog även guldkonkurrenten Hammarby ledningen i Norrköping.

Sedan gick det mesta, sett med Linköpings ögon, åt skogen. Kristianstad tog ledningen, Hammarby utökade och som om inte det vore nog började den andra guldkonkurrenten Häcken ösa in mål mot Piteå.

Stina Lennartsson blev tvåmålsskytt för Linköping i en match som visade sig vara av enbart akademisk betydelse. Matchen slutade 3–3, efter en sen Linköpingskvittering på straffspark.