Lindgren: "Har kommit ganska långt i en tränarlösning"

Nyheten kom lite som en blixt från klar himmel. Omtyckte Johan Karlsson-Törndahl lämnar uppdraget som herrtränare i Vimmerby IF. Nu letar VIF efter ett komplement till Patrik Gunnarsson på tränarposten: "Vi har kommit ganska långt", säger verksamhetschefen David Lindgren.

Vimmerby IF har en intressant tränarlösning på gång som komplement till Patrik Gunnarsson.

Vimmerby IF har en intressant tränarlösning på gång som komplement till Patrik Gunnarsson.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-05-18 16:00

Det var under gårdagen vi skrev om att Vimmerby IF får klara sig utan Johan Karlsson-Törndahl på tränarposten.

Tränarprofilen kom till klubben inför den förra säsongen och tog laget till en fjärdeplats i division 4 senast.

"Johan Karlsson-Törndahl har meddelat att han måste avsluta sitt uppdrag som huvudtränare i föreningen. Till grund för beslutet ligger privata skäl som är helt fotbollsorelaterade.", skrev Vimmerby IF i ett pressmeddelande under måndagskvällen.

Det innebär att Patrik Gunnarsson får ta ansvaret som huvudtränare. En roll han tidigare hade i division 5-laget Målilla GoIF, som han lämnade till den här säsongen till förmån för den assisterande rollen i VIF. 

– Målet är att vi ska komplettera "PG" så bra som möjligt. Det finns ett gäng rutinerade spelare som förväntas ta ett extra stort ansvar innan omställningen med att hitta en ny tränare är klar. Då tänker jag bland annat på Jesper Lätt, som dragits med skador en tid. Det är logiskt att han stöttar upp i ett förstaläge. Sen hoppas vi att han bli spelklar inom kort, säger David Lindgren. 

Hur nära är ni att hitta en mer permanent lösning?

– Vi har kommit ganska långt. Och jag kan säga att det känns väldigt bra och intressant om allt går som vi hoppas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!