Lindblom: "Vill inte se VIF fira på Gullemon"

Hoppet om att utmana Vimmerby IF om seriesegern är så gott som ute. Gullringen har ändå många anledningar att vilja vinna derbyt på Gullemon på fredag. "Den starkaste drivkraften är ändå att vi inte vill se VIF fira seriesegern på Gullemon", säger Gullringens mittback Ola Lindblom.

Ola Lindblom fanns med i Gullringens lag i det senaste derbyt mot Vimmerby på Gullemon 2009. Sedan dess har han hunnit med flera säsonger i Vimmerby innan han återvände till Gullringen. Derbyt på fredag blir en speciell match för honom.

Ola Lindblom fanns med i Gullringens lag i det senaste derbyt mot Vimmerby på Gullemon 2009. Sedan dess har han hunnit med flera säsonger i Vimmerby innan han återvände till Gullringen. Derbyt på fredag blir en speciell match för honom.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-13 19:00

Senast ett derby mellan Gullringen och Vimmerby avgjordes på Gullemon var den 6:e juni 2009. Då spelade Ola Lindblom i Gullringen som fick se sig besegrat med 4–0 av VIF efter mål av Johan Carlsson 2, Rickard Thuresson och Jimmi Wickström.

Gullringen fick revansch senare den säsongen genom att vinna returmötet med 1–0. Vimmerby vann däremot serien den säsongen och började resan upp mot division två. Det innebar i förlängningen att Ola Lindblom lämnade för spel i VIF innan han återvände till Gullringen 2017.

2020 och 2021 har lokalkonkurrenterna befunnit sig i samma serie. Eftersom det bara spelades enkelserier de säsongerna och VIF hade hemmafavör i båda derbykamperna, så blir fredagens möte på Gullemon det första på drygt 13 år.

– Derbymatcherna ser jag alltid fram emot extra mycket. Det är bara lite tråkigt att vi slarvade bort två poäng senast mot Tenhult. Där försvann den lilla chans vi hade att kunna utmana Vimmerby om seriesegern. Det är känslan i alla fall. 

Vad gick "snett" mot Tenhult?

– Ja, det kan man verkligen undra. Vi hade kanske ett bollinnehav på 90 procent och skapade tillräckligt med chanser för att göra fem-sex mål. Nu blev det bara 2–2 och vi har bara oss själva att skylla.

Med sju poäng tillgodo för serieledande VIF räcker det med oavgjort för dem på fredag för att säkra seriesegern. Samtidigt jagas Gullringen av Tranås som är tre poäng bakom i kampen om kvalplatsen.

– Vi behöver tre poäng för att sätta press på Tranås. Dessutom vill jag inte ge Vimmerby möjligheten att fira seriesegern på Gullemon. Det är ändå den största drivkraften för mig.

Gullringen är även på jakt efter revansch för 2–1-förlusten på Arena Ceos tidigare på säsongen.

– Jag minns den matchen som ganska jämn med få chanser. Vimmerby tog ledningen tidigt då, men jag lyckades kvittera på hörna ganska omgående. Sedan tvingades jag byta i ett ganska tidigt skede. Jag hade varit sjuk veckan innan och krafterna tog helt slut. Sedan fick jag se Vimmerby avgöra och vinna.

Vad blir avgörande på fredag?

– Jag tror på en jämn och ganska tillknäppt batalj igen. Det gäller att ta tillvara på sina chanser och laget som gör första målet har en klar fördel. 

undefined
Ola Lindblom har flera säsonger i Vimmerby IF bakom sig.

För Ola Lindblom finns ett par extra matcher i matchen att se fram emot.

– Johan "JC" Carlsson och Rickard Thuresson har jag spelat en hel del tillsammans med i Vimmerby tidigare. "Thure" är extra kul att möta i dueller, men han har spelat mittback ofta på sistone så i så fall får vi bara stångas på hörnor. Jag hade hellre sett att han spelat som forward. Det är lite lättare att hänga med honom i löpningar jämfört med Vimmerbys andra unga forwards.

Hur ser du på Gullringens säsong som helhet?

– Vi har fått ett stort lyft med Karlo Gorancis sätt att spela. Allt blir så mycket roligare på planen med ett offensivt tänk. Sedan är det kul att många av våra egna unga spelare klivit fram när de fått chansen.

33-åringen är lite av veteranen i laget, men ser inte slutet på karriären än.

– Nej, kroppen känns fräsch och motivationen är på topp. Det enda som fått att fundera i de banorna är i så fall att det är svårt att få tiden att räcka till när barnen blir större och har mycket aktiviteter. Än så länge går det att kombinera.

Fotnot: Matchen sänds på vimmerbytidning.se med start 18.55 på fredag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!