Lindblom om nyförvärven: "Fantastiska spelare och personligheter"

Okej. Det finns en hel del frågetecken i Gullringens inför premiären, men ska man tro spelande tränaren Ola Lindblom ska säsongen som helhet rätas ut till ett stort utropstecken. "Med tanke på vilka spelare vi har fått in i truppen är det bara serieseger som gäller i år", säger han.

Olle Eriksson, Melker Johansson, Emil Tapper och Gustavo Borges är några av spelarna som Gullringens tränare Ola Lindblom lyfter fram inför säsongen.

Olle Eriksson, Melker Johansson, Emil Tapper och Gustavo Borges är några av spelarna som Gullringens tränare Ola Lindblom lyfter fram inför säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-13 09:00

AVSPARK 2024

Det som kan grusa lagets planer stavas i vanlig ordning skador och sjukdomar. Inför lördagens premiär hemma mot Malmbäck har en rad spelare varit krassliga.

– Det var egentligen det som hindrade oss från att ta hem serien ifjol. Upptakten på den här säsongen har varit likadan. Spelare är sjuka, skadade eller kommer inte loss på grund av familjesituationen. Träningsnärvaron blir lidande och därmed vår uppladdning. Samtidigt är vi så pass vana vid att det ser ut så här. Det är synd, men jag känner inte någon större oro.

Att Lindblom andas optimism beror på att Gullringen värvat starkt inför säsongen. Enda spelartappen är Albin Gustafsson till Vimmerby IF och Axel Hoppe Adolfsén som nyligen gick tillbaka till Frödinge. På pluskontot har laget fem starka kort.

Så här beskriver tränaren nyförvärven:

Karlo Goranci är fantastik duktig med sin bolltrygghet och förmågan att driva bollen framåt. Han gör stor nytta i uppspelsfasen av spelet och bidrar mycket med sin erfarenhet. 

undefined
Gustavo Borges Gullringen

Gustavo Borges har snabbhet och teknik utöver det vanliga. Dessutom är han arbetsvillig och fantastisk både som spelare och person. Han gör mycket nytta i gruppen och är som en pappa i laget som är mån om de yngre spelarna i truppen. 

Rasmus Samuelsson blir ett bra komplement till Rasmus Bexell på topp. Har är extremt vältränad, men har haft skadeproblem. När han är frisk så är han en stor tillgång för laget.

undefined
Emil Tapper är ny och kan bli en viktig kugge för Gullringen i försvaret.

Emil Tapper har imponerat mycket på mig under försäsongen. En väldigt ödmjuk kille som alltid tar jobbet till hundra procent. Han lyssnar och tar till sig och jag tror att han kan bli ett stort utropstecken för oss.

Walid Hassan är en teknisk lirare som kan hitta på de oväntade grejerna. Han är ung, men lyhörd och är redo att ta stora kliv.

Lindblom lyfter även fram Melker Johansson som lite av ett nyförvärv. Han är på väg tillbaka efter skadefrånvaro och har hög potential.

– Sedan har Olle Eriksson stuckit ut rejält under försäsongen. Jag har stora förhoppningar på honom i år.

undefined
Melker Johansson har kommit igång och tränat lite lätt efter sina långvariga skadeproblem.

Resultat 2023

Kom trea i serien med 40 poäng på 22 matcher.

Målsättning 2024

– Vi har varit med och krigat i toppen i många år utan att lyckas fullt ut. I år är det bara serieseger som gäller.

Försäsongen

– Det är som för många lag att vi har blandat och gett. Träningsnärvaron har inte varit på topp och resultatmässigt har vi inte alltid presterat på matcherna. För oss är det mer regel än undantag och det brukar ordna upp sig när säsongen väl är igång.

Seriefavoriter

– Jag bryr mig egentligen inte så mycket om motståndarna utan fokuserar på vårt. Sedan hör man ju alltid lite om de andra lagen och då låter det som att Tranås lär vara bra igen. Malmbäck ska ha värvat starkt och kan bli farliga också.

Heta nyförvärv

– Gustavo Borges och Karlo Goranci sticker ju ut mest med sin rutin och förmåga.

Stjärnskott

– Jag tror att Felix Johansson, Hugo Johansson, Edvin Johansson och Herman Lynbech är redo att blomma ut nu.

undefined
Olle Eriksson kan bli ett stort utropstecken i Gullringen i år.

Nyckelspelare

– Jag brukar säga att hela startelvan som jag tar ut är mina nyckelspelare. Ska man gå mer specifikt så är ju Alexander Svartz, Karlo Goranci, Gustavo Borges och Rasmus Bexell rutinerade herrar som bidrar med mycket. Olle Eriksson har sett grym ut på försäsongen.

Seriepremiär

13/4: Hemma mot Malmbäck på Gullemon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!