Lewicki tillbaka i Malmös storseger: Bra form

Tidig ledning, drömmål och första hållna nollan i årets allsvenska. Sedan Oscar Lewicki kommit tillbaka från skadefrånvaron har Malmö inte släppt in mål. –Jag hittar min roll bra, säger Oscar Lewicki efter 4–0-vinsten mot Sirius.

Antonio Colak knyter näven mot publiken efter sitt 1–0-mål.

Fotboll2021-07-10 16:57

Lagen hade knappt hunnit ställa upp sig för avspark innan Jo Inge Berget spelade fram Antonio Colak som rullade in sitt sjätte mål för säsongen efter bara 35 sekunder.

Sirius huvudtränare Daniel Bäckström, med förflutet i Malmö FF, kunde inte fått en sämre start på återkomsten.

– Vi går ut direkt och visar att vi vill ta kommandot. Det är klart, att vi gör mål i första minuten skadar inte, säger Oscar Lewicki efter matchen.

Lewicki gjorde comeback efter lång skadefrånvaro i onsdagens Champions League-kval mot Riga FC.

– Jag känner mig i bra form, och det är riktigt roligt att spela fotboll, säger Lewicki.

Sedan Lewicki kommit tillbaka in i startelvan har Malmö inte släppt in mål, något som varit ett problem under hela säsongen.

– Försvarsspelet funkar riktigt bra, vi var väldigt bra i återerövringsfasen. Så fort de vann boll så var vi där, säger Lewicki.

Mittfältaren var överallt i första halvlek, och hans intensitet smittade av sig på lagkamraterna.

– Jag hittar min roll bra, säger han.

Utökade med drömmål

2–0-målet var en riktig delikatess. Jo Inge Berget, lyfte fram bollen på yta framför Sören Rieks. Dansken tog emot lyftningen på bröstet och på volley dunkade han otagbart in bollen bakom David Mitov Nilsson i Sirius-målet.

Sirius hade problem på sin vänsterkant. Förra veckan sålde man vänsterbacken Axel Björnström till ryska klubben FC Arsenal Tula.

I dag hade Sirius svårt för att hantera Jo Inge Berget, som förutom sina två målgivande passningar vann duell efter duell.

Christiansen tillbaka

I den 60:e minuten kom så den efterlängtade återkomsten. Anders Christiansen var tillbaka på Stadion i Malmö efter sitt EM-äventyr med det danska landslaget.

Efter att inbytte Veljko Birmancevic gjort 3–0 i 88:e minuten fick så Christiansen kröna sin comeback med sätta 4–0 på tilläggstid.

– Jag försökte hitta konditionen och spelet. Det var skönt att det var publik, det är en helt annan atmosfär. Fotbollen är ingenting utan publik. Det var "dejligt" att vara tillbaka, säger en leende Christiansen efter matchen.

Malmö vann utan nämnbara problem och Sirius tog sig aldrig in i matchen efter det tidiga baklängesmålet.

Med först hållna nollan, övertygande spel och en av allsvenskans bästa spelare tillbaka går Malmö en ljus höstsäsong till mötes.