Lewandowski i tårar – efter första VM-målet

Polen besegrade Saudiarabien med 2–0 i fotbolls-VM. Robert Lewandwoski stod för karriärens första VM-mål och var efteråt i tårar. –Det är en dröm som gick i uppfyllelse, säger anfallaren.

Robert Lewandowski firar sitt första VM-mål någonsin.

Fotboll2022-11-26 16:03

Det var en händelserik första halvlek mellan Polen och Saudiarabien i fotbolls-VM.

Polen tog ledningen i den 40:e matchminuten när Piotr Zielinski satte dit 1–0. Saudiarabien, som sensationellt nog besegrade Argentina med 2–1, hade en gyllene chans att kvittera.

För strax innan halvtid fick laget en straff. Fram klev Salem al-Dawsari men Wojciech Szczesny räddade först straffen och därefter även returen. Dubbla jätteräddningar från Juventusmålvakten.

I den andra halvleken turades lagen om att sumpa målchanser och det såg länge ut att sluta 1–0.

Men då klev Robert Lewandowski fram.

Abdulellah al-Malki stod för en jättetabbe som siste man, Lewandowski tog bollen och chippade in 2–0. Det var anfallarens första VM-mål i karriären och i målfirandet var 34-åringen i tårar.

Polen höll undan och vann med 2–0.

– I dag kom allt som jag hade inombords ut. Det här var min dröm sedan jag var ett barn. Jag har alltid velat göra mål i ett VM så det här är en dröm som gick i uppfyllelse. Ju äldre jag blir desto känslosammare blir jag. Det här kan vara mitt sista VM så därför vill jag kunna säga att jag har spelat ett VM och gjort mål, säger en känslosam Lewandowski efter matchen.