Laura från Hultsfred blir klubbchef för Växjö DFF

Från och med augusti tillträder Hultsfredsbördiga Laura Solterbeck som ny klubbchef för Växjö DFF. "Jag ska göra mitt yttersta för att nå våra framtida mål", säger hon.

Laura Solterbeck från Hultsfred blir ny klubbchef för Växjö DFF.

Laura Solterbeck från Hultsfred blir ny klubbchef för Växjö DFF.

Foto: Pressbild Växjö DFF

Fotboll2021-07-09 17:00

– Laura har arbetat i vår organisation under en tid och jag är oerhört glad över att hon nu tackat ja till uppdraget som klubbchef, säger Catarina Mård Löwenadler, styrelseordförande för Växjö DFF AB i ett pressmeddelande.

Som en del i DFF:s långsiktiga plan att bygga en organisation på starka värdegrunder, bred ungdomsverksamhet, ett stabilt lag i OBOS Damallsvenskan och på sikt konkurrera om topp-platser och Europaspel har styrelsen tagit beslutet att anställa en ny klubbchef på heltid.

– Vårt val föll på Laura Solterbeck som arbetat med organisationen och evenemang hos oss under flera år och som vi ser stor potential i som klubbchef, säger Catarina Mård Löwenadler.

Laura Solterbeck har gått Coaching and Sports Manegement på Linnéuniversitetet samt har en bakgrund som fotbollsspelare själv i Hultsfreds FK.

– Fotboll och föreningsverksamhet har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag ser fram emot att driva utvecklingen vidare inom DFF, säger Laura Solterbeck i ett pressmeddelande.

Att vara klubbchef inom damfotbollen är alltid en utmaning i sig och framförallt i en klubb med sportsliga utmaningar, men Laura Solterbeck ser positivt på sitt kommande uppdrag.

– Jag vill tacka ödmjukast för förtroendet av alla som tillhör föreningen och ser fram emot kommande utmaningar där jag ska göra mitt yttersta för att nå våra framtida mål, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!