Larsson: "Frustration och besvikelse"

Rosengård och skytteligaledaren Mimmi Larsson fick aldrig in någon boll borta mot Djurgården. Den damallsvenska fotbollsmatchen på Stockholms stadion slutade 0–0 och Göteborg ryckte åt sig en trepoängsledning i tabellen inför söndagens tidiga seriefinal i Malmö. –Frustration och besvikelse, säger Mimmi Larsson.

Rosengårds Mimmi Larsson (till vänster) och Djurgårdens Camilla Huseby i måndagens damallsvenska fotbollsmatch på Stockholms stadion.

Rosengårds Mimmi Larsson (till vänster) och Djurgårdens Camilla Huseby i måndagens damallsvenska fotbollsmatch på Stockholms stadion.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2020-08-17 21:05

Rosengårds damallsvenska skytteligaledare och landslagsanfallare hade gjort tio mål på sina fem senaste matcher, varav fem i onsdagens 7–1-kross hemma mot sitt gamla lag Linköping.

Men borta mot Djurgården förblev Mimmi Larsson, totat elva fullträffar i år, mållös för första gången på en månad och hennes Rosengård fick se Göteborg sticka i väg i toppen av tabellen efter en 0–0-match på Stockholms stadion.

– Just nu känner jag mest frustration och besvikelse. Det känns som att Djurgården är lite mer taggat än vad vi är, speciellt i första halvlek. Vi kommer inte riktigt upp i nivå. Jag tycker att vi gör det bättre i andra, men hade kanske önskat att vi hade skapat lite fler klara målchanser, säger Mimmi Larsson som var självkritisk.

– Jag tycker inte heller att jag kom upp i nivå. Känns lite passivt, tajmingen fanns inte riktigt där.

Göteborg vann tidigare under måndagen med 2–0 hemma mot tabellsjuan Umeå på Valhalla IP och leder tabellen på 29 poäng, tre före Rosengård med elva omgångar och halva serien spelad. På söndag möts serieledaren och tabelltvåan i Malmö i en sexpoängsmatch i det sportsliga uttryckets rätta bemärkelse.

– Vi vet vad vi har i oss, både offensivt och defensivt. Det gäller bara att steppa upp, säger Larsson.

Anvegårds ribbskott

I den varma sensommarkvällen i huvudstaden kom skytteligaledaren aldrig närmare än nära sitt tolfte damallsvenska mål för säsongen. Djurgårdens danska landslagsmålvakt Kathrine Østergaard Larsen stod bland annat för en fin parad på ett avslut från Larsson med knappt tio minuter kvar av andra halvlek.

Larssons landslagskollega och anfallspartner Anna Anvegård var närmast ett mål i det mållösa mötet. I första halvlek, i den 33:e matchminuten, kom matchens farligaste målchans när Anvegård sköt i ribban bakom Kathrine Østergaard Larsen.

Anvegård drog till med en högervolley från nära håll i straffområdet, efter att hemmaförsvaret misslyckats med att nicka bort ett inlägg från danska landslagsyttern Sofie Svava. Men bollen gick i ribban och ut.

Djurgårdens boost

– Det är surt, det är bara att ladda om inför Göteborg. Det ska bli jättekul att spela mot dem, säger Mimmi Larsson.

Djurgårdens poäng i matchen innebar att Stockholmslaget lyfte över nedflyttningsstrecket, från elfte till nionde plats. På samma poäng, tio, som elvan Uppsala och tian Vittsjö men med bättre målskillnad.

– Det här var en otroligt skön boost för gruppen, säger Djurgårdens lagkapten Olivia Schough.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om