Larsson efter debuten: "Magiskt mottagande"

Klar för AIK i förra veckan och bara två träningar med laget. Ändå gick Jordan Larsson rätt in i laget – och imponerade i 1–0-segern hemma mot IFK Norrköping. –Kroppen är inte i hundraprocentig matchform, men det kändes ändå bra, säger Larsson.

Framspelaren Jordan Larsson och målnickaren Alexander Milosevic firar 1–0-segern mot IFK Norrköping med supportrarna.

Framspelaren Jordan Larsson och målnickaren Alexander Milosevic firar 1–0-segern mot IFK Norrköping med supportrarna.

Foto: Anders Wiklund/TT

Fotboll2022-04-10 19:29

Anfallaren, 24, skrev korttidskontrakt så sent som i förra veckan. Lånet från Spartak Moskva skickades omedelbart in i startelvan när det stor klart att han blivit formellt spelklar.

Med Larsson får AIK ytterligare en dimension i sin offensiv. Rörlig, djupledsgående, bollmottagare, farlig i den så kallade "boxen" – och dessutom bra på att slå hörnor.

Han fick stående ovationer av större delen av de 27 561 i publiken när han byttes ut i den 71:a minuten.

– Samspelet satt där med "Nabbe" (Nabil Bahoui), (Nicolas) Stefanelli och de andra och det kommer bara att växa ju mer vi får spela tillsammans. Det känns bara positivt, säger Larsson.

"Väldigt mäktigt"

– Det var ett magiskt mottagande och det var väldigt mäktigt med ovationerna, fortsätter han.

TT: Bara två träningar, överraskad av att få starta?

– Ja, nja... grejen är ju den att jag är här för att spela de här tre månaderna. Vi hade pratat om det tidigt, att skulle jag bli spelklar skulle jag spela.

Senast Jordan Larsson spelade i allsvenskan var sommaren 2019 – och då för just IFK Norrköping. Det tog en kvart för skåningen att lägga grunden för första segern i den svartgula tröjan.

Hörnan hittade Milosevic

Larsson klev ut och tog hörnan från höger. AIK öste på med tyngd och numerär i straffområdet. Alexander Milosevic nådde högre än Godwill Ekpolo. Oscar Jansson missbedömde situationen helt. När han kom farande med nävarna hade Milosevic redan träffat bollen med pannan.

AIK-tränaren Bartosz Grzelak om Larsson:

– Vi måste försöka få in honom i vårt spel snabbast möjligt. Han visade också på träningarna att han är värd att starta. Det kan svetsas mer, men han har inte känt sina medspelare i mer än några dagar.

Släpper inte ledning

10 augusti 2017. Det är länge sedan. Snart fem år. Det är också exakt så länge sedan AIK förlorade en allsvensk match där klubben gjort första målet.

Hårda bud, med andra ord för ett IFK Norrköping som är skickligt på mycket utom det väsentliga:

Få. In. Bollen. I. Mål.

Efter 180 minuter väntar Rikard Norlings lag på att spräcka nollan i årets allsvenska. Saknaden efter Samuel Adegbenro, förra årets allsvenske skyttekung, är påtaglig. Christoffer Nyman är ensam det offensiva hotet och räckte det inte mot Varberg (0–1 i hemmapremiären) räcker det inte mot AIK.

Nyman var ytterst nära en sen kvittering, men Kristoffer Nordfeldt visade varför han är nummer två bakom Robin Olsen i landslaget. Nordfeldt fick ut en fot på Nymans nick.

På tilläggstid fick Ekpolo ett nytt gyllene läge, men det brände han grovt.

Efter två raka förluster väntar i Djurgården (borta) och Häcken (hemma) för Norrköping. Tufft läge för Norling, som retades av hemmafansen med ramsan "Rikard Norling håller på AIK".

– En prestation i nivå med ett oavgjort resultat. Vi får inte det med oss och det ger en ganska stor besvikelse. Det är min korta sammanfattning, säger Norling.

Fakta: Jordan Larsson

Född: 20 juni 1997.

Klubb: AIK.

Tidigare klubbar: Högaborg, Helsingborg, Nijmegen, IFK Norrköping, Spartak Moskva.

Allsvenskan matcher/mål: 102/22.

Landskamper/mål: 7/1.

Aktuell: Tillbaka i allsvenskan på korttidslån. Debuterade för AIK på söndagen mot IFK Norrköping, den klubb han lämnade för Spartak Moskva i augusti 2019. Larsson slog hörnan som Alexander Milosevic nickade in segermålet (1–0) på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!