Landslagschefen: "Inte vårt stoltaste ögonblick"

Janne Anderssons ställning som förbundskapten har inte påverkats av hans omtalade tv-utbrott. –Nej, absolut inte, säger landslagschefen Jens T Andersson.

Jens T Andersson.

Jens T Andersson.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Fotboll2023-03-28 15:03

Förbundskaptenens utbrott mot Viaplay-experten Bojan Djordjic i direktsändning blev en snackis.

Även i landslaget.

Landslagschefen Jens T Andersson säger att det inte var på hans inrådan Janne Andersson bad om ursäkt på en presskonferens dagen efter.

"Ta ett omgrepp"

– Nej, vi har haft resonemang både i natt när vi kom hem och i princip hela förmiddagen i dag och Janne är sån som person att han inte har några problem med att sträcka upp handen när det inte blir som det är tänkt. Han behövde inte ha något något inspel på det utan insåg ganska snabbt själv att vi behövde ta ett omgrepp på det här, säger Jens T Andersson.

Landslagschefen säger också att tv-raseriet inte förändrar Janne Anderssons ställning som förbundskapten.

– Nej, jag tror man måste ha perspektivet att vi jobbar med ledarskap allihopa och i ledarskapet är en del att dra på sig erfarenheter. I bland gör man rätt, i bland gör man fel och så får man lära sig av det. Det är också en process. Även om han har varit förbundskapten i många år så lär man sig saker hela tiden, säger landslagschefen.

"Inte vårt stoltaste ögonblick"

TT: Är det här negativt för fotbollsförbundet?

– Nej, det tror jag inte i det stora perspektivet, men däremot var det inte vårt stoltaste ögonblick i går i tv-studion och det har Janne varit extremt tydlig med och sträckt upp handen. Men vår ambition är att göra saker och ting bättre i morgon än i går.

Janne Andersson berättade på presskonferensen att han försökt få kontakt med Bojan Djordjic under tisdagen, men inte lyckats.

Förbundet kommer inte att se några hinder för att de två möts i tv-studion framöver.

– Jag ser inte att vi kommer att ha några såna restriktioner framöver, säger Jens T Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!