Anton Carlsson är sugen på att nå kvalspel

Anton Carlssons IFK Tuna har stora möjligheter att nå kvalspel upp till division 4 med tre omgångar kvar. I helgen väntar viktigt möte mot Tjust på hemmaplan och Carlsson gillar den situationen som laget ligger i. "Man är lite nervös men det är bara bra", säger han.

Anton Carlssons IFK Tuna spelar en viktig match mot Tjust på lördagen.

Anton Carlssons IFK Tuna spelar en viktig match mot Tjust på lördagen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-22 16:00

De senaste två matcherna har IFK Tuna åkt på två tunga förluster mot serieledarna Ruda (2-7) och mot tabelltvåan IFK Västervik (0-4). Trots poängtappen har Tuna fortfarande den sista kvalplatsen och på lördagen möter man ett jagande Tjust på placeringen under.

– Det har varit två tråkiga matcher som vi har förlorat men vi känner oss taggade. Det blir inte lätt men vi ska försöka lösa det. Vi har en liten fördel då det är på vår hemmaplan, säger IFK Tunas interna skytteligaledare Anton Carlsson. 

Anton Carlsson har den här säsongen gjort elva mål på 15 matcher för sitt IFK Tuna. Nu vill han kliva fram för sitt lag när avgörande poäng står på spel.

Gillar du att spela den här typen av matcher?

– Jag tycker det är kul och det är en utmaning. Man är lite nervös men det är bara bra. Vi har fortfarande en bra chans att nå kvalet.

Hur känns den egna formen?

– Jag känner mig helt okej. Jag jobbar skift så jag kan inte vara med på alla träningar men jag försöker att hålla mig i form. Nu är det bara att bita ihop.

Utöver lördagens hemmamatch mot Tjust väntar två lokala derbyn för Tuna i de två avslutande omgångarna. Djursdala på hemmaplan och sedan blir säsongsavslutningen mot Södra Vi på bortaplan. 

– Det krävs att vi tror på oss själva för att klara det här. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!