Läget: Vi har tagit tempen på våra bästa lag

Vi tog tempen på våra bästa herrlag i Småland inför helgen. Alla tre lag har viktiga matcher att se fram emot. IFK Tuna tar emot Tranås, Gullringen reser till Tenhult och Vimmerby besöker Aneby. Det kan bli en ny rysarhelg.

IFK Tuna har fått segerjubla en gång i serien, hemma mot Aneby. Mot Tranås väntar ny hemmamatch - och nytt segerjubel?

IFK Tuna har fått segerjubla en gång i serien, hemma mot Aneby. Mot Tranås väntar ny hemmamatch - och nytt segerjubel?

Foto: Arkiv

Fotboll2020-09-04 19:00

IFK TUNA-TRANÅS

Förutsättningar: IFK är på nionde plats inför matchen, där Tranås är sexa. Detta efter att de i efterhand tilldelats tre poäng efter VIF-matchen, som de egentligen förlorade. 

Ledarkommentar (Mattias Gustavsson): "Tycker vi gjorde det bra mot VIF, sedan räckte vi inte till. Det är viktigt att vi bibehåller arbetsinsatsen från derbyt."

Form: Har resultatmässigt en svag formkurva med tre raka förluster. Å andra sidan har de kommit mot tre topplag. Formen kan ändå vara gryende, då Tuna gjorde en bra prestation mot Vimmerby.

Läget i laget: Tuna saknar många spelare. Ilhan Jejna är avstängd, Joel Svensson bortrest, Oskar Eriksson, Magnus Pettersson och Hampus Nilsson är skadade, Mattias Myhrén är sjuk. 

Truppen: Billy Enkoom, Jonathan Gustafsson, Filip Gustavsson, Martin Carlsson, Adrian Ottosson, Gustavo Borges, Simon Pettersson, Victor Gustavsson, Anton Preusse, Anton Carlsson, Filip Ingemarsson, Theo Krantz, Olle Freedeke Samuelsson, Wiktor Johansson, Tobias Thuresson. 

ANEBY-VIMMERBY

Förutsättningar: De så kallade "måste-matcherna" avlöser varandra. VIF möter ett Aneby som åkte på storpisk mot serieledande Hvetlanda GIF (0–10) i förra omgången. Vimmerby är starka och kommer från en derbyseger mot Tuna. Är femma i tabellen.  

Ledarkommentar (Johan Karlsson Törndahl): "Vi måste vinna för att hänga på i toppstriden. Aneby har blandat och gett och förlorade stort senast. Vi kommer att ha samma inställning som i derbyt mot Tuna. Det innebär att vi vill ta tag i taktpinnen direkt."

Form: Bra. Har vunnit mycket den här säsongen. Enda plumpen i seriespelet är förlusten mot Stensjön. 

Läget i laget: Stort frågetecken för målkungen Mohammad Jafr. "Han fick känningar i ena ljumsken på träningen i torsdags och det är tveksamt om han kan vara med. Vi vill inte ta några risker i det här läget". Om inte Jafr kan vara med, tar Ali Mohammed Mustafa hans plats. Han har sett mycket pigg ut". 

Startelva: Gustaf Johansson - Tage Falk, Jacob Johansson, Anton Ljungberg, Ludwig Strömbom - Simon Larsson, Markus Ahl, Niklas Gunnarsson - Joakim Storm, Rickard Thuresson, Mohammad Jafr (?). Bänk: Edvin Johansson, Josef Fenikh, Ardijan Mahmutaj, Ali Mohammed Mustafa, Alex Karlsson. 

TENHULT-GULLRINGEN

Förutsättningar: Gullringen är favoriter i bortamötet på Kabevallen, mot ett Tenhult som tappat formen. Laget har tre raka förluster, med 2–6 senast mot Myresjö. 

Ledarkommentar (Daniel Ohlsson): "Det här är en match som vi ska vinna. Jag misstänker att de andra topplagen kommer att vinna och vi har inte råd att förlora. Jag gillar de här matcherna, där det är lite av kniven mot strupen i varje match.

Form: Gullringen är tillsammans med Hvetlanda GIF det enda lag i serien som ännu inte förlorat. GGoIF har fyra segrar och två oavgjorda och ligger trea i tabellen. 

Läget i laget: Jesper Wärnehall saknas, men är på bättringsvägen och snart aktuell igen. "Vi kommer inte chansa med Jesper i det här läget. "Basse" (Sebastian Swartz) har samtidigt gjort det jättebra i den positionen". 

Truppen: Marcin Muszka, Albin Gustafsson, Ola Lindblom, Alexander Swartz, Martin Höglind Stridell, Ted Åström Åberg, Sebastian Swartz, Erik Lindblad, Martin Johansson, Haris Dreco, Erik Ståhlgren, Bell Maneetup, Rasmus Bexell, Melker Johansson, Björn Stridh, John Nilsson. 

Vimmerby tar sig an Aneby på bortaplan.
Vimmerby tar sig an Aneby på bortaplan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!