Storseger trots tuff start för RIF

2–0 i baken efter sex minuter. Den chockstarten av Falerum störde ändå inte Rimforsa som vände och vann med 7–2 i cupmötet. "Vi hade ett kraftigt spelövertag", sa RIF-tränaren Mats Andersson.

Mats Andersson, Rimforsa IF

Mats Andersson, Rimforsa IF

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-02-27 11:55

Falerum hade inte mycket att komma med, men ledde trots det med 2–0 efter sex minuter.

– De hade en snabb forward på topp som lyckades snappa upp en rensning och göra 1–0. Sedan tog de sin bonusstraff och gjorde 2–0. Då hann jag tänka vart är den här försäsongen på väg, sa Mats Andersson som oroade sig i onödan.

Innan halvtid vände nämligen RIF till 4–2 och i andra gick de ifrån till 7–2.

– Vi hade ett kraftigt spelövertag och skapade väldigt många chanser. Vi fick till många bra anfall och fick verkligen chansen att nöta på detaljer i det spelet.

Rimforsas mål gjordes av Daniel Rambin 2, Arvid Westerling 2, Noel Jackeltoft, Qalid Adan Haji och Adam Strgnefeldt.

– Daniel Rambin gjorde tre mål förra helgen och har verkligen inlett sässongen starkt. Mot Falerum spelade han fram till två mål dessutom. Vi visar även prov på bra bred i truppen med många spelare som är med och bidrar. Det är väldigt kul att se, sa Mats Andersson som berömde hela laget.

Kommande helg fortsätter Rimforsas spel i Östgötacupen med hemmamatch mot Brokind. 

– Då kommer U-laget att få chansen att spela den matchen. A-laget ska spela mot Ljungsbro på tisdagen veckan efter så vi sparar lite på krutet till den matchen. Jag vill gärna se hur vi står oss mot ett lag i division tre som Ljungsbro. Det blir en bra värdemätare i det här läget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om