Strömbom lämnar Vimmerby: "Inte bestämt"

Ludwig Strömbom kom tillbaka starkt efter en efterhängsen skada och spelade en viktig roll i Vimmerbys IF:s avanceamng till division 3. Nu kan han vara förlorad till kommande säsong. "Jag ska flytta till Linköping inom kort. Hur det blir med fotbollen är inte bestämt", säger han.

Ludvig Strömbom flyttar till Linköping inom kort och är osäker på om det blir spel i Vimmerby kommande säsong.

Ludvig Strömbom flyttar till Linköping inom kort och är osäker på om det blir spel i Vimmerby kommande säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-10-09 12:45

Det var Dagens Vimmerby som var först med att rapportera om att VIF:s 24-årige ytterback kan vara på väg att lämna klubben. Bakgrunden till att Strömbom väljer att flytta norrut är att flickvännen bor och studerar i Linköping.

– Jag har haft funderingar på att göra den här flytten i flera år faktiskt, men skador och annat har kommit i vägen. Nu är jag äntligen redo att komma till skott och det känns spännande. Tack vare att företaget jag jobbar för har verksamhet på orten också så har det löst sig så att jag kan jobba vidare som vanligt och det underlättar förstås.

Fotbollsmässigt står Strömboms framtid skriven i stjärnorna. I år lyckades han återhämta sig från en efterhängsen meniskskada. Han spelade tolv matcher för Vimmerby IF och bidrog med ett mål under lagets succéartade säsong.

– Det har varit väldigt roligt att vara med på hela den här resan som slutade i serieseger och avancemang till division 3. 

När det gäller fotbollen till kommande säsong känner han ingen stress över att ta ett beslut.

– Säsongen är precis över och det är ett tag kvar till nästa börjar. Mitt fokus ligger på flytten och få vardagen i Linköping att flyta på i första hand. Sedan får jag ta ställning till hur det blir med fotbollen längre fram. Det kan bli spel i Vimmerby eller någon annan klubb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!