Läget i Rimforsa inför kvällens match

Med sju matcher kvar har Rimforsa IF sex poäng upp till Hjulsbro på andraplatsen. "Det är fullt realistiskt att nå dit, så länge vi presterar på rätt nivå", säger tränaren Johan Runeson inför bortamatchen mot Mantorp.

RIF-tränaren Johan Runeson.

RIF-tränaren Johan Runeson.

Foto: Micael Rundberg

Fotboll2018-08-28 10:00

I den senaste omgången åkte Rimforsa på en oväntad hemmaförlust mot jumbon Vadstena. Det var ett bottennapp – åtminstone resultatmässigt.

– Jävligt bittert. Men tittar man på insatsen var det faktiskt vår bästa match under höstsäsongen. Det var egentligen bara målen som saknades. Vi spelade ganska bra och kom till många lägen, säger tränaren Johan Runeson.

Ikväll väntar ett nytt bottenlag: Mantorps FF.

– Vi siktar fortfarande på andraplatsen och då måste vi vinna den här typen av matcher. Tidigare har vi studsat tillbaka direkt när vi har förlorat. Jag hoppas att det blir likadant den här gången, säger Runeson.

RIF-tränaren beskriver Mantorp som ett tungt och fysiskt lag.

– De är giftiga på fasta situationer. Vi ska försöka undvika hörnor och frisparkar så gott det går.

När lagen möttes i våras vann RIF med 3–1.

Nära spel igen

Till returmötet finns det en del frågetecken i Rimforsas trupp. Marcus Karlsson är fortsatt höftskadad och missar matchen. Det troliga är att även Frithiof Djerf står över.

– "Fritte" spelade senast mot Vadstena, men han kunde inte gå för fullt på grund av en känning i baksida lår. I övrigt är Daniel Borgny tveksam. Han har varit sjuk på slutet och inte känt sig i form, säger Johan Runeson.

Glädjande nog är målvakten Martin Persson mycket nära spel igen – efter sin segdragna axelskada som stoppat honom nästan hela säsongen.

– Jag pratade med Martin alldeles nyss och eventuellt står han mot Boren på söndag, säger Johan Runeson.

Det blir Henrik Engelstad eller Filip Thorn som vaktar målet mot Mantorp. I övrigt ser startelvan ut så här: Tobias Malmberg, Linus Skarin, Hilding Djerf – Tobias Lundh, Henrik Isaksson, Daniel Barton, Jesper Hellstrand – Anders Ramstedt, Daniel Karlsson, Andreas Leijon.

Matchdags

Mantorps FF–Rimforsa IF Bänken togs ut efter måndagsträningen. Troligtvis missar Daniel Borgny, Frithiof Djerf och Marcus Karlsson matchen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!