Sista chansen för Gullringen: "Tre man på bänken"

Gullringens GoIF har lite av sista chansen mot serieledande IK Vista hemma på lördagen om de vill haka på i toppstriden. Skadeläget i truppen ser något ljusare ut än mot Tranås senast. "Vi kanske kan ha tre man på bänken", säger spelande tränaren Ola Lindblom.

Marcus Oskarsson Johanssons är avstängd när Gullringen möter Vista hemma.

Marcus Oskarsson Johanssons är avstängd när Gullringen möter Vista hemma.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-08 18:00

Gullringen kommer från en kostsam 3–1-förlust borta mot Tranås senast. Med tanke på förutsättningarna var Ola Lindblom ändå nöjd med insatsen.

– Vi bjöd upp till kamp och försökte så gott det gick. Vi hade bara startelvan att tillgå och kunde inte ändra något under matchens gång, säger Lindblom som själv var uppsatt som inhoppare men inte var kurant nog för spel.

Är du tillgänglig för spel mot Vista?

– Kanske. Mitt knä känns bättre nu, men däremot har jag varit förkyld i veckan så jag får se hur det känns på matchdagen. Jesper Wärnehall har också varit sjuk i veckan, men jag hoppas att han kan vara med. Victor Okeji har skadeproblem, men kan bli aktuell.

Spelare som Lindblom inte räknar med är Olle Eriksson och Melker Johansson som är skadade. Marcus Oskarsson Johansson blev avstängd senast. Däremot är Rasmus Bexell tillgänglig igen efter att ha varit avstängd senast.

– I bästa fall kan vi ha tre man på bänken den här gången så läget ser lite ljusare ut.

Serieledande Vista kommer till Gullemon på lördag med en stark 4–1-seger mot Malmbäck i ryggen.

Behöver ni vinna nu för att inte bli avhakade i toppstriden?

– Visst är det lite av sista chansen för oss nu. Vista har blandat och gett en hel del resultatmässigt på sistone. Det kommer bli en tuff match, men vi kan absolut slå dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!