Kulusevskis "Spurs" körde över Isaks Newcastle

Dejan Kulusevski mot Alexander Isak. Det var svenskmöte i söndagens Premier League-match. Tottenham körde över Newcastle och vann med 4–1.

Dejan Kulusevskis Tottenham fick jubla.

Fotboll2023-12-10 19:26

Tottenham har haft en usel form med fyra förluster på de fem senaste matcherna. Londonklubben har förvisso spelat bra fotboll, men vad hjälper det när laget inte vinner?

Under söndagen tog de emot Newcastle som kom till matchen med tung 0–3-förlust i veckans omgång på Goodison Park mot Everton.

Svenska landslagsstjärnorna Dejan Kulusevski och Alexander Isak startade för respektive lag. Den förstnämnde gjorde det med en mask över ansiktet efter att ha fått en armbåge i torsdagens förlustmatch (1–2) mot West Ham.

"Spurs" var det klart bättre laget och i den 26:e minuten gav Destiny Udogie hemmalaget ledningen efter fint anfall. Richarlison utökade till 2–0 tio minuter senare och i den andra halvleken blev brassen tvåmålsskytt när han satte 3–0. Son Heung-Min punkterade sedan mötet från straffpunkten.

Matchen slutade 4–1 efter en sen bortareducering genom Joelinton.

Segern gör att Tottenham är i allra högsta grad med i kampen om Champions League-platserna, tre poäng upp till fyran Manchester City. Newcastle är en bit ifrån topplaceringarna och parkerar på en sjundeplats.