Kullashi avgjorde seriefinalen – drömmer om EM

Här är en hälsning till förbundskaptenen Peter Gerhardsson från en het spelare som gärna vill representera Sverige i EM i England nästa månad. Loreta Kullashi svarade för dubbla fullträffar när Rosengård vann damallsvenska seriefinalen borta mot Linköping med 4–3 – och vill inget hellre än att dra på sig den blågula dressen igen.

Rosengårdsjubel efter att Loreta Kullashi (#9) gjort första målet under fredagens match i damallsvenskan mellan Linköping och Rosengård.

Rosengårdsjubel efter att Loreta Kullashi (#9) gjort första målet under fredagens match i damallsvenskan mellan Linköping och Rosengård.

Foto: Carolina Byrmo/TT

Fotboll2022-06-03 20:10

– Jag känner mig i väldigt bra form och har byggt upp ett starkt självförtroende igen efter en del skadeproblem, ler den 23-åriga forwarden.

Jo, vi märkte det.

Loreta Kullashi har spelat en del på kanten tidigare i vår – men när hon fick chansen på topp small det två gånger om i slutet av den första halvleken.

De bägge fullträffarna fram till 1–0 och 2–1 under sista kvarten av den första halvleken lade grunden till segern i den fartfyllda och minst sagt målglada seriefinalen inför 2 607 åskådare.

– Inte ofta det blir sju mål i en allsvensk match, speciellt inte mellan två topplag. Vi var väldigt vassa offensivt, men har en del att jobba på i försvaret. Jag tycker att vi släppte igenom dem alldeles för lätt ett par gånger. Men det viktigaste var att vi vann.

Drömmer om EM-plats

Målen var hennes tredje och fjärde hittills den här säsongen – och fler är garanterat på gång.

– Jag ska göra precis allt jag kan för att komma med i den svenska EM-truppen i sommar, det vore otroligt roligt. Skulle jag inte göra det är målet att slå mig in i A-landslaget i höst. Jag har ju fått spela en del matcher där innan, men i fjol blev det mest i U23-landslaget.

Inför fredagens tunga drabbning hade tabelltvåan Linköping fyra raka segrar – full pott igen skulle ha betytt att östgötskorna snodde åt sig serieledningen.

Men att spräcka Rosengårds förlustnolla visade sig för svårt – skånskorna är fortfarande obesegrat efter tolv omgångar och utökade sitt försprång till fem poäng.

– Jag är inte ett dugg förvånad. Vi har både en stor bredd och en riktigt bra spets med flera spelare som kan kliva fram och avgöra matcherna. Det visade vi ju om inte annat i dag, menar Loreta.

Inhoppare spelade avgörande roll

Efter att LFC reducerat till 2–3 genom Therese Simonsson var Saori Takarada en ribbträff från att även kvittera. Mitt i hemmapressen ställde Rosengård om blixtsnabbt – där inhopparen Mimmi Larsson snyggt serverade Olivia Schough till 4–2, något som blev matchavgörande, även om Amalie Vangsgaard reducerade till 3–4 och även hade ett skott i burgaveln i slutsekunderna.

– Det blev onödigt spännande på slutet, men skönt att vi lyckades hålla undan och behåller serieledningen. Men jag bryr mig inte om hur många poäng före vi är tvåan, så länge vi vinner är vi kvar i toppen, ler Loreta Kullashi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!