Kryssande Tuna ställs mot Ängö

Kryss i derbyt mot Hultsfred. Ett rättvist sådant enligt Tuna-lägret som nu hoppas få se samma attityd i lördagens match mot Ängö.

Peter Hellenstiernas Tuna ställs mot Ängö hemma på Tunhamra.

Peter Hellenstiernas Tuna ställs mot Ängö hemma på Tunhamra.

Foto: Roelof Stroetinga

FOTBOLL2018-06-08 20:30

IFK Tuna har kryssat sig fram i säsongsinledningen. Trots mängder med chanser i många matcher har Tuna inte haft turen på sin sida när det gäller som mest. Laget fyllde på samlingen med enpoängare senast mot Hultsfred, men man ser ändå en form av uppåtgående trend.

– Defensiven har vi satt bättre på slutet. Vi spelar bra fotboll och jobbar man stenhårt kommer turen till sist, menar Tunas tränare Peter Hellenstierna.

I morgon ställs Tuna-laget mot Ängö. Förra året när de båda drabbade samman blev det minst sagt målrikt. Ängö vann första mötet med 6–4 och andra med 5–4. Frågan är om det rasslar i nätet lika mycket i år.

– Vi hoppas göra lika många mål framåt utan att släppa in något bakåt i år. Vill se samma attityd som mot Hultsfred, säger Peter Hellenstierna.

Vad vet du annars om Ängö?

– Rätt så rappa och snabba. De är inte så bra i år som förra året men det gäller hålla koncentrationen uppe.

Tuna är fortsatt nere i botten och brottas. En vinst mot Ängö skulle ta dem närmare säker mark. Laget får klara sig utan Joel Svensson som är avstängd samt Christoffer Lätt och Oscar Gustafsson som båda är bortresta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!