Kryss i bottenmötet: "Ingen bra fotboll"

Bottenmötet mellan Halmstad och Örebro gjorde inte någon lycklig. Efter 1–1-matchen är båda lagen fortsatt nedflyttningshotade. –Det känns sådär – det var ingen bra fotboll alls, säger Halmstads Andreas Johansson till Discovery+.

Örebromålvakten Bobby Allain deppar efter 1–1-matchen.

Örebromålvakten Bobby Allain deppar efter 1–1-matchen.

Foto: Anders Bjurö/TT

Fotboll2021-10-28 21:10

Nästjumbon Örebro har en blytung säsong bakom sig och behöver ett smärre mirakel för att hålla sig kvar i allsvenskan.

Men det skulle inte komma mot bottenkonkurrenten Halmstad. Matchen slutade 1–1 efter en ineffektiv andra halvlek.

– Det var inte ett resultat vi ville ha. Men vi kämpar för varandra och krigar in i det sista. Det är väl en summering av hela säsongen hittills. Det har inte gått vår väg, säger Kevin Walker till Discovery+.

Hallänningarna började bäst och tog ledningen i den 19:e minuten då Samuel Kroon vek in från högerkanten och avlossade ett skott som gick mellan Örebroben och vidare in i nät.

Men Örebro gav inte upp. Strax innan halvtidsvilan kunde mittfältskuggen Nahir Besara spela fram Agon Mehmeti, som stötte in kvitteringen på volley.

Besara och kantspringaren Jake Larsson var bortalagets farligaste vapen framåt, men någon vidare utdelning fick man inte.

Det fick inte Halmstad heller och lagen fick till slut dela på poängen.

Något som ingen av dem lär vara särskilt nöjda med. Halmstad hade chansen att passera Mjällby och lämna sin nedflyttningskvalplats medan Örebro, tio poäng från säker mark, är i desperat jakt på poäng för att undvika nedflyttning.

– Det ser tufft ut att nå Halmstad, men vi måste fortsätta försöka, säger Kevin Walker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!