Kryss i bottenderbyt mellan Lojal och Målilla

Två lag som slåss för sin överlevnad i division 5. Det var ett ångestladdat derby mellan Målilla GoIF och SK Lojal på lördagen. Efter en dramatisk match blev det 1-1.

Lojal kryssade mot Målilla GoIF.

Lojal kryssade mot Målilla GoIF.

Foto: Arkiv.

Fotboll2021-09-18 18:39

Lördagens match var inte bara viktig för att det är kommunderby. Mötet hade även stor betydelse i bottenstriden, där SK Lojal hade fyra poäng och Målilla hade två poäng inför denna omgång. 

Det blev till slut delad poäng. SK Lojal tog ledningen efter ett nickmål av Ayman Abualhala. Sedan kvitterade Målilla GoIF genom Dino Teljigovic. Några fler mål blev det inte, trots en del chanser. 

– Vi ville ha trepoängaren och skapade många lägen, men vi sätter inte dit bollen, säger en besviken Johan Hägg, tränare i Målilla. 

Viktor Gimolli, Lojals spelande tränare, tycker att 1-1 var ett ganska rättvist resultat:

– Det var inte vår bästa match riktigt. Målilla spelade bra och skapade lägen. Vi hade också några till chanser. Det kunde ha slutat lite hur som helst.

När Lojal tog ledningen hoppades de få alla tre poängen med sig, men så blev det alltså inte. 

– Målet vi släppte in kändes surt, för det var lite missförstånd mellan backen och målvakten. Tråkigt, men det kanske var rättvist ändå. Varje poäng är viktig, så det känns bra, säger Gimolli. 

1-1 var rättvist enligt Lojal, men Målillas Johan Hägg tycker annat:

– Jag är förbannad. Det här kändes som en förlust för oss. Vi spelar bra och skapade chanser som borde gett utdelning i form av fyra, fem mål. 

Hemmalagets målskytt Dino Teljigovic blev utvisad mot slutet, men Målilla tryckte på. 

– Vi gjorde det bra och jagade ledningsmål trots en man mindre. Vi borde ha vunnit detta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!