Andra kvalmötet – så vill tränaren se IFK i starten

2–2 i den första kvalmatchen mot Norrahammar där IFK Tuna kom tillbaka efter 0–2-underläge efter den första halvleken. Tränaren Lasse Gustavsson vill inte se en repris till helgens kvalmöte mot Solberga på bortaplan. "Vi kan inte ge det andra laget ett handikapp direkt", säger han.

IFK Tunas tränare Lasse Gustavsson är taggad inför helgens kvalmatch.

IFK Tunas tränare Lasse Gustavsson är taggad inför helgens kvalmatch.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-20 16:00

Det var en tudelad Lasse Gustavsson efter matchen senast mot Norrahammar. En svag första halvlek där man släppte in två bollar i baken till halvtidsvilan, vilket kunde ha varit ännu fler. Sedan i andra vaknade man på slutet och kunde hämta upp till 2–2 efter några lyckade byten och det faktum att gästerna också hade en man utvisad. 

På lördag är det dags för den andra kvalmatchen mot Solberga. Ett Solberga som förlorade sin första match mot Tenhult.

– Vi får åka dit och göra det bästa vi kan. Vi har med oss en poäng och det skulle betyda mycket om vi tar samtliga nu. Men vi kan inte ge det andra laget ett handikapp direkt som vi gjorde senast. Så kan vi inte hålla på. Det gäller att komma med full fart och vara med från början, säger Lasse Gustavsson.

Vad krävs för att ni ska lyckas ta alla tre poäng?

– Vi måste vara tajta bakåt och inte bara ge bort bollen. Det kommer bli en rolig match mot ett lag som vi inte mött tidigare. 

Hur är stämningen i truppen?

– Den är god tycker jag. Vi spelar kvalspel för att gå upp i seriesystemet och då känns det bara positivt. Vi har ingenting att förlora när vi kliver in till de här matcherna.

Några avbräck?

– Vi kommer åka med ett bra lag. 

Den andra matchen i IFK Tunas kvalgrupp, Norrahammar mot Tenhult, spelas också på lördagen. Tenhult toppar tabellen och är enda fullpoängaren så här långt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!