VIF drar söderut för träningshelg

Vimmerby IF fyller en buss med spelare och ledare från både herr- och damlaget och åker till Landskrona på träningsläger i helgen. "Det ska bli kul att komma iväg och svetsa samman gruppen", säger Mikael Rinaldo som tränar damlaget.

Molly Levin och Selatin Shaljani är några av spelarna som åker på träningsläger till Landskrona i helgen med Vimmerby IF.

Molly Levin och Selatin Shaljani är några av spelarna som åker på träningsläger till Landskrona i helgen med Vimmerby IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-03-24 16:00

För Patrik Gunnarsson som tränar herrlaget blir det första chansen att komma iväg med laget på läger.

– De två säsongerna som jag har varit i klubben har ju blivit begränsade på grund av pandemin. Nu laddar vi för en full säsong och då kändes det som att tiden var rätt att komma iväg med hela laget ett par dagar.

Lägret hålls utanför Landskrona och kommer bestå av både träningar och match.

– Vi ska möta Gnosjö på lördag och genomföra ett par träningar. Dessutom blir det lite taktikgenomgångar och aktiviteter med laget utanför planen. Det är ett bra tillfälle att lära känna varandra bättre.

Ett par spelare i truppen är på väg tillbaka efter skada och tränar inte för fullt än.

– Jakob Johansson är tillbaka i lite lättare träning med boll och närmar sig en comeback. Haris Dreco har haft lite skadekänning, men är också på bättringsvägen. Ludwig Strömbom löptränar bara än efter sin långtidsskada, men är på rätt väg. Alla tre åker med på lägret.

Herrlaget åker med en trupp på 22 spelare. Damlaget har en trupp på 16.

– Vi tar bara A-truppen. B-truppen har ett eget läger, säger Mikael Rinaldo som ser många fördelar med att kunna komma iväg en helg.

– Förutom träningar och match mot BK Astrio blir det andra aktiviteter med laget också. Vi har spelare som är mellan 15 och 30 år i truppen som kanske inte umgås så mycket till vardags. Det får de chansen att göra nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!