Gustavsson blir huvudtränare för IFK

IFK Tuna har gjort klart med en ny tränare. Det blir Lasse Gustavsson som tar sig an uppdraget kommande säsong. "Han har ett stort hjärta för klubben och det är en lösning vi är mycket nöjda med", säger Hampus Nilsson som är ansvarig för sportgruppen i klubben.

Lasse Gustavsson har tränat en hel del med IFK Tuna den gångna säsongen. Nu tar han över som huvudtränare för laget.

Lasse Gustavsson har tränat en hel del med IFK Tuna den gångna säsongen. Nu tar han över som huvudtränare för laget.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-10-28 16:33

Lasse Gustavsson har en bakgrund i IFK Tuna som spelare både på yngre och äldre dagar. Nu står det klart att han får uppdraget att träna laget kommande säsong.

– Vi har fört en dialog länge och bollat fram och tillbaka. Han har haft erbjudanden från andra klubbar att ta ställning till också, men nu har han bestämt sig, säger Hampus Nilsson.

Den gångna säsongen fanns Gustavsson med en hel del kring laget. Den rutinerade målvakten tränade kontinuerligt med laget som utespelare. 

– Från början var jag med och tränade med laget mest för att hålla mig i form. Sedan hoppade jag in och höll i några träningar ibland. Då kände jag att jag kan vara med och tillföra en hel del som tränare på riktigt och nu blir det så, säger Gustavsson.

undefined
Lasse Gustavsson är klar som tränare för IFK Tuna.

Han framhåller att han trivs både med laget och föreningen.

– Jag gjorde fyra säsonger som spelare i Tuna i mitten av 90-talet, men känner ett starkt band till klubben sedan dess. Jag trivs med folket kring klubben och spelarna i laget är ett gott gäng som jag gillar. Vi har fått in många yngre spelare som känns lovande och jag tror att vi kan få in ett par bra spelare till under frimånaden. 

I division fem spelar Tuna i en serie med flera andra lokala lag.

– Det är ett stort plus med så många derbyn i serien. Enda nackdelen nästa år är att vi inte möter Hultsfred så vi kan ta smalspåret dit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!