Tränaren stannar och ett nyförvärv klart

Tränaren Jan Johansson stannar och Robin Sandelius återvänder till klubben. Det är läget inför kommande säsong för IF Hebe som i övrigt ser ut att får behålla sin trupp intakt.

Robin Sandelius är tillbaka i IF Hebe som även får behålla Jan Johansson som tränare.

Robin Sandelius är tillbaka i IF Hebe som även får behålla Jan Johansson som tränare.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-12-22 09:00

IF Hebe kom sjua i Västerviksexan den gångna säsongen och det ser inte ut att bli så stora förändringar i laget till kommande säsong. Tränaren Jan Johansson har bestämt sig för en fortsättning på posten och räknar med att spelatruppen förblir ganska intakt.

– Det är ingen spelare i truppen som har aviserat att de ska lämna, men det är ju ett tag kvar av frimånaden. Vi har klart med ett nyförvärv och det är Robin Sandelius som återvänder från Målilla. Det är däremot lite osäkert hur mycket han kan spela, säger Jan Johansson som hade hoppats på att få in lite fler spelare och har en aning om varför det gått lite trögt.

– Vi gör medvetet ett uppehåll från all träning efter säsongen för att både spelare och ledare som få lite ledigt och få tillbaka suget efter fotbollen när det väl är dags. Det kan ligga oss lite i fatet när nya spelare ska testa för oss och inte kan komma och provspela. Vi har försökt bjuda in till testmatcher två gånger, men då har folk blivit sjuka så det har inte blivit av som vi hoppats.

Jan Johansson hoppas att Hebe ska få ihop en så pass bred trupp att man kan fortsätta ha både ett A- och ett U-lag.

– Det är viktigt för att få till bra träningar och så att alla får möjlighet att spela matcher.

Hebe startar sin försäsong med två pass i veckan från den 4:e januari.

– Det är bara att hålla tummarna för att det kan bli en riktig hel säsong nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!