Klart: Vi sänder cupmatcherna på sajten

Lågenergihus cup har gått in i sin slutfas och i veckan ser du två matcher på våra sajter. Bland annat den heta damfinalen mellan Rimforsa och IFK Norrköping.

Rimforsa IF möter IFK Norrköping och Mjölby tar emot ÅFF i veckans cupmatcher på sajten.

Rimforsa IF möter IFK Norrköping och Mjölby tar emot ÅFF i veckans cupmatcher på sajten.

Foto: Arkivbilder

Fotboll2020-09-29 10:20

Som bekant kan du som prenumerant se en hel del lokal idrott på sajterna. Vi sänder alla Sylvias, Maifs och Linköping Citys matcher i ettan. Och däremellan försöker vi att klämma in så mycket lokalfotboll från övriga serier vi bara kan.

I helgen kunde ni till exempel se hur IFK Norrköping i praktiken säkrade kvalplatsen mot damernas Elitettan efter att ha vunnit derbyt mot Smedby.

Direkt efter drabbade Smedbys herrar samman med Mjölby i en seriefinal där krutröken ännu inte har lagt sig på Suez Arena. Och ni missade väl inte ÅFF:s fortsatta segertåg i tvåan? Segern över Rynninge med 3-1 senast var lagets sjunde raka trepoängare.

I veckan sänder vi två intressanta matcher i lokala fotbollscupen Lågenergihus cup. På tisdag drabbar just ÅFF samman med ett annat succélag den här säsongen, Mjölby AI. Två serieledare möts alltså i en kvartsfinal på Vifolkavallen. Detta samtidigt som damernas cup redan är framme vid finalen. Där gör Rimforsa och IFK Norrköping upp om titeln under onsdagskvällen. 

– Det som varit intressant med de cupmatcher vi sänt är att man aldrig kan veta hur en match ska sluta på förhand. Det blir spännande att se om Mjölby och Rimforsa kan ge storfavoriterna ÅFF och IFK Norrköping en rejäl match. Vi har haft tunga skrällar i cupen tidigare, säger Andreas Åberg som är projektledare för Öst Medias livesända sport. 

I potten i damernas final finns, förutom äran, också en prissumma på 20 000 kronor. 

Så sänder vi från cupen

Tisdag 29 september (Kvartsfinal):
18:55: Mjölby AI FF - Åtvidabergs FF
Kommentatorer: Andreas Åberg & Jan Melle

Onsdag 30 september (Final):
18:55 Rimforsa IF - IFK Norrköping
Kommentator: Mattias Heikki
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!