Klart: Cifuentes tar över Hammarby

Nu står det klart vem som ersätter Milos Milojevic i Hammarby. Spanjoren Martí Cifuentes tar över som huvudtränare i den fotbollsallsvenska klubben, skriver Hammarby på sin hemsida. "Martí fyller alla de kriterier vi eftersökte", säger sportchefen Jesper Jansson.

Martí Cifuentes. Arkivbild.

Martí Cifuentes. Arkivbild.

Foto: Trond Reidar Teigen/NTB/TT

Fotboll2022-01-12 11:08

För nästan exakt en månad sedan fick Milos Milojevic sparken från Hammarby efter att ha åkt till Trondheim för att förhandla med norska storklubben Rosenborg.

Sedan dess har fjolårets tabellfemma stått utan tränare. Men inte längre.

Nu har klubben gjort klart med den 39-årige spanjoren Martí Cifuentes. Han kommer närmast från danska Ålborg, och har tidigare lett bland annat norska Sandefjord. Dessutom har han arbetat inom AIK:s akademiverksamhet.

Köps loss

Cifuentes ser fram emot att återvända till Stockholm för att basa över Hammarby.

"Jag är väldigt lycklig att få den här möjligheten, att komma till en så anrik klubb som nu är inne på en spännande resa", säger han i ett uttalande på klubbens hemsida.

"Självklart ser jag också fram emot att få uppleva den atmosfär klubbens supportrar skapar på Hammarbys hemmamatcher."

Ålborg meddelar på sin hemsida att Hammarby utnyttjat en klausul för att kunna köpa loss tränaren från sitt nuvarande kontrakt. Cifuentes har skrivit på ett treårskontrakt med Stockholmsklubben.

"Tydlig idé"

Hammarbys sportchef Jesper Jansson är belåten med rekryteringen.

"Martí fyller alla de kriterier vi eftersökte, och har det som krävs för att lyfta vårt A-lag till nästa nivå. Det är en hungrig, stark ledare med stora ambitioner, som matchar de ambitioner vi har för Hammarby. Han har en tydlig idé om hur fotbolls ska spelas, och även den är i linje med Hammarbys, det vill säga en offensiv, framåtlutad fotboll", säger han.

Ålborg, Hammarby och Cifuentes för fortsatta diskussioner om exakt när han ska ansluta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!