Klar seger för IFK Tuna mot IFK Västervik på Bökensved

En halvtidsledning med 1-0 utökades i andra halvleken när IFK Tuna slog IFK Västervik på bortaplan i division 5 Småland nordöstra herr i fotboll.

IFK Västervik förlorade mot IFK Tuna

Fotboll2022-10-02 18:30

Till slut blev det 3-0 till IFK Tuna.

- Ett rättvist resultat. Västervik börjar bäst, men sedan tar vi över och gör en ganska bra första halvlek. I andra är det lite mer slarv men vi ligger ändå bra i våra positioner så det blir inga större farligheter, kommenterade IFK Tunas tränare Mattias Gustavsson.

Gästande IFK Tuna startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 0 minut slog Oskar Eriksson till. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Oskar Åberg träff och ökade ledningen för IFK Tuna.

Till slut kom också 0-3 genom Anton Carlsson som ökade IFK Tunas ledning i 70:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 0-3.

IFK Västervik har tre vinster, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan IFK Tuna har tre vinster och två förluster.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att IFK Västervik slutar på andra plats, och IFK Tuna på femte plats. IFK Västervik är därmed klart för kvalspel.