Klar derbyseger för FBSK: "En bra kämparinsats"

FBSK var det bättre laget och vann klart rättvist i cupen mot Storebro IF under fredagskvällen. "Vi genomför en bra derbymatch", säger FBSK-tränaren Urban Svensson efter seger med 4–1.

Alex Gunnarsson gjorde mål för FBSK.

Fotboll2024-03-22 21:46

FBSK:s Jacob Fridell inledde målskyttet i samband med en hörna. Storebro kvitterade bara några minuter senare, också det efter en hörna. Det målet gjordes av Arbnor Mataj. Men sedan återtog FBSK ledningen i matchminut 22, då Fredric Carlsson satte bollen i nät.

Inför matchen hade Storebro IF tre poäng mer och bättre målskillnad än FBSK. Därför var Frödingelaget piskade att vinna med minst två bollar för att ta sig om, och upp i tabelltopp.

Därför blev det stort måljubel när Alex Gunnarsson utökade ledningen till 3–1 i den 70:e minuten, efter att ha skjutit in sin egna retur. Drygt nio minuter senare kom också 4–1 genom Sigge Blomberg, vilket blev slutresultatet.

undefined
Sigge Blomberg blev omklappad av FBSK-kamraterna efter sitt mål.

– Det var en typisk derbymatch med mycket kamp, och vinden spelar oss ett spratt i båda halvlekarna, vilket vi är vana vid på "Skobes". Men vi genomför en bra derbymatch, säger FBSK-tränaren Urban Svensson.

Det kändes som det var spelövertag från er i första halvlek, och väldigt tryggt i andra med. Vad säger du om insatsen?

– Vi börjar bli bekväma med bollen. Det är en bra bit kvar, men vi nöter hårt på det.

Urban Svensson var såklart nöjd med sitt manskap.

– Hela laget gör en bra kämparinsats. Sigge är pigg i andra halvlek och gör mål. Vår inhoppare Alex Gunnarsson är rolig att se också.

undefined
Fredrik Kindstrand Ströberg stod i mål för Storebro. Tränaren ville inte uttala sig till Sporten efter matchen.

Storebro-tränaren Fredrik Kindstrand Ströberg vaktade målet för grönvitt. Vimmerby Tidning försökte få en kommentar av honom utanför omklädningsrummen efter förlusten, men han ville inte uttala sig.