Lindblom fortsätter som spelande tränare

Gullringens GoIF har gjort klart med en fortsättning för Ola Lindblom i rollen som spelande tränare. "Jag har verkligen fått mersmak på tränarbiten", säger han.

Gullringens spelande tränare Ola Lindblom blir kvar.

Gullringens spelande tränare Ola Lindblom blir kvar.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-12 15:58

Nyligen stod det klart att Patrik Wärnehall tar steget tillbaka från Gullringens ledarstab och återgår till att fokusera på jobb i herrsektionen. Nu är det klart att Ola Lindblom kommer att stanna kvar som spelande tränare i klubben.

Den rutinerade mittbacken klev in i rollen inför den gångna säsongen. Laget var länge med i toppstriden, men slutade på tredjeplats i serien.

"Ola debuterade som tränare detta år har gjort det bra och killarna vill behålla honom. Då blev det ett ganska enkelt beslut från föreningens sida. Ola får bygga vidare med bolltryggheten samt alla unga killar som tog flera steg i sin utveckling denna säsong då de fått känna på div 4-fotboll och varit goda lyssnare", skriver klubben på sin hemsida.

Lindblom säger så här om sitt relativt snabba beslut.

– Jag ville kolla av ordentligt med familjen först. När de gav sin välsignelse var det självklart för mig att fortsätta. Den gångna säsongen var riktigt kul och gav verkligen mersmak, säger Lindblom som är nöjd med den gångna säsongen som helhet även om laget inte räckte hela vägen.

– Vi hade maximal otur på hösten när vi drabbades av långtidsskador på flera spelare. Det är svårt att gardera sig emot.

Hur går tankarna inför kommande säsong?

– Vi ska bjuda in lite spelare på provspel nästa vecka. Det vore bra om vi kunde bredda truppen, men det är inte lätt.

Även på ledarsidan behövs förstärkning.

– Vi har ett par namn som är aktuella och ska kontaktas framöver, men det finns inget konkret än.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!