KBK vinnare i derbyt efter nerv i slutet: "Härligt"

Första Kindaderbyt på fem år. Och det blev precis så där händelserikt som vi hoppats. När allt över på Åsundavallen stod den favorittippade nykomlingen Kisa BK som segrare. "Vi vann och det var en härlig inramning", sa KBK-tränaren Greger Johansson efteråt.

Målkramen. Daniel Arnesson klappas om efter matchens första mål av passningsläggaren Abdi Said.

Målkramen. Daniel Arnesson klappas om efter matchens första mål av passningsläggaren Abdi Said.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-08-14 20:16

Han var såklart mycket nöjd med vinsten (4–2).

– Jätteskönt att vinna ett sånt här derby, men det grämer mig ändå att vi släpper in två mål i slutet. Men vad fasen...vi tar tre poäng och gör framför allt en stark andra halvlek. Klart att jag är glad, säger han och bjuder på ett derbyleende. 

Det kan han kosta på sig en sån här dag. Många hade KBK som favorit i Kindamötet. Själv tonade han ner favoritskapet innan matchen och lyfte då fram att Kisa just är nykomling i division fyra och att matchen skulle spelas borta – på naturgräs. 

– Vi visste att det skulle bli tufft och att det skulle bli fysiskt. Det var vi förberedda på. Åsundavallen är betydligt mindre än vår konstgräsplan i Kisa och det är inte samma ytor att spela på. 

undefined
Viktigt ögonblick. Domaren visar rött kort för Rimforsamålvakten redan efter en dryg kvart.

Hemmalaget kom som förväntat ut rejält taggat och var stenhårda i närkampsspelet, inte minst de fem första minuterna. Här skulle det minsann visas vem som bestämde. 

Unge talangen David Cederholm var ytterst nära att spräcka målnollan då han hade ett jätteläge efter retur. Hans skott gick dock strax utanför, vilket grämde RIF-anfallaren ordentligt. Nästa "smäll" kom strax efteråt då målvakten Isak Arvidsson-Nägga fick rött kort efter att varit bråkdelen av en sekund för sen i en utrusning och olyckligt fällde den frispelade Daniel Arnesson efter en kvart. 

Rimforsaikonen Martin Persson ersatte Arvidsson-Nägga i målet. Den rutinerade målvakten var sedan chanslös när Daniel Arnesson på volley satte 1–0 för Kisa från nära håll. 

– Det var skönt att göra mål i det läget och viktigt..., sa Arnesson. 

undefined
Rimforsas David Cederholm grämer sig efter sin chans i början av matchen.

Trots en spelare färre på planen stod Rimforsa upp riktigt bra. Faktum är att de svartvita skapade två klara chanser att få till en kvittering innan halvtidsvilan. Dels genom ett friläge genom Hilding Djerf, dels genom ett bra skott som träffade ribban av Daniel Karlsson. 

– Vi borde haft med oss oavgjort in i paus, säger Rimforsatränaren Erik Svensson. 

Nu blev det inte så. Istället kom Kisa ut starkt i den andra halvleken. 

– Jag är lite missnöjd med vår första halvlek. Vi fick inte till vårt spel, trots att vi var en man mer. I paus pratade vi om att flytta bollen snabbare och ha mer tålamod. Det lyckades vi med. Vår andra halvlek är bra och jag tycker att vi har bra kontroll förutom i slutskedet av matchen, säger Greger Johansson och passade samtidigt på att ge Rimforsa en eloge för hur de genomförde matchen trots att de blev en man kort så tidigt in i derbyt. 

undefined
Regnet öste ner och gjorde det svårspelat i den första halvleken.

Eiji Fujinami Goncalves skruvade snyggt in 2–0 och Abdi Said fyllde på med både 3–0 och 4–0. Matchen var punkterad, trodde nog de cirka 300 åskådarna på Åsundavallen, men icke. Rimforsa reducerade två gånger om genom Vilgot Nyberg och David Cederholm. Närmare än så kom inte hemmalaget. 

Erik Svensson hyllade sitt lag efteråt:

– Visst ville vi ha mer än så här, men jag är stolt över killarna. Vilken moral vi visar. Vi har många spelare på skadelistan och alla spelare i derbyt tar verkligen ut sig max. Starkt av oss att komma tillbaka så starkt i matchen. 

Kisa BK fick också en spelare utvisad, då Philip Wahl fick rött efter två gula kort i slutskedet. Han och hans lagkamrater blev ändå derbyvinnare och har nu full pott efter två omgångar. Rimforsa får jaga första poängen på torsdag, mot IFK Motala. 

Rimforsa–Kisa 2–4

Målen: 0–1 (29) Daniel Malmström Arnesson, 0–2 (54) Eiji Fujinami Gonçalves, 0–3 (70) Abdirahman Said Ahmed, 0–4 (74) Abdirahman Said Ahmed, 1–4 (83) Vilgot Nyberg, 2–4 (88) David Cederholm.

Utvisningar: Isak Arvidsson, Rimforsa (17) och Philip Wahl, Kisa (85).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!