Kisa föll stort i derbyt mot Ljungsbro: "Luften går ur"

Kisa lyckades inte följa upp efter segern senast mot Myresjö/Vetlanda FK. Lördagens derbymotståndare BK Ljungsbro var flera nummer för stort och Kisa förlorade med 0–4.

Gustavo Borges Kisa BK förlorade derbyt mot Ljungsbro med 0-4.

Fotboll2023-04-29 15:03

Det var hemmalaget Ljungsbro som tog kommandot i derbyt mot Kisa BK i division 3. Kisas målvakt Ibrahim El Jardali fick jobba på när de blev tillbakapressade. Ljungsbro fick ingen utdelning och Kisa växte sig in i matchen och var det bättre laget i slutet på den första halvleken.

Men inget av lagen skulle få jubla efter 45 minuter.

– Vi lyfte upp spelet och kom in i matchen, säger Kisa BK:s assisterande tränare Patrik Karlsson om första halvlek.

I den andra halvleken var det väldigt nära att Kisa skulle få en drömöppning. Osama Omar Farazj lyckades dribbla förbi Ljungsbro-målvakten Anton Flood och hade nästintill öppet mål. Men ribbkrysset skulle rädda hemmalaget den gången. Istället skulle det smälla åt det andra hållet, när Ljungsbros David Lundgren tog vara på Kisas BK:s slarv i försvarsspelet och kunde placera in ett lågt avslut i mål.

Några minuter senare skulle även 2–0 (målskytt Isak Arvidsson Najhi) komma för hemmalaget och Kisa var i brygga med dryga halvtimmen kvar att spela. Baklängesmålen gjorde att Kisas energi tog slut och BK Ljungsbro kunde vinna med 4–0.

– Jag tycker vi gör en bra match tills de gör sitt första mål. Vi släpper in lite billiga mål och luften går ur. Vi försökte göra en förändring genom att gå ner till en trebackslinje, men det blev en tvärtom-effekt, säger Karlsson efter slutsignalen.

Kisa har nu tagit tre poäng på fyra spelade matcher.