Kisa BK närmar sig division tre efter ny seger

Ibland kan ett mål räcka. Fråga bara Kisa BK – som efter 1–0-segern hemma mot Malmslätt verkligen rycker i toppen av division 4. "Vi får inte börja blicka framåt för långt", säger KBK-tränaren Greger Johansson.

Abdirahman Said Ahmed och Daniel Malmström Arnesson låg bakom Kisa BK:s segermål mot Malmslätt.

Abdirahman Said Ahmed och Daniel Malmström Arnesson låg bakom Kisa BK:s segermål mot Malmslätt.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-09-17 21:13

Stort tryck och bollinnehav i den första halvleken. Men bollen ville inte riktigt in för Kisa BK hemma mot Malmslätts AIK. 

– Spelmässigt gör vi återigen en väldigt bra första halvlek. Tyvärr är vi ineffektiva på våra lägen, säger tränaren Greger Johansson.

I den andra halvleken klev skyttekungen Abdirahman Said Ahmed in i handlingarna. Inte helt oväntat var även hans anfallskollega Daniel Malmström Arnesson inblandad i ledningsmålet i den 55:e minuten. Malmström Arnesson serverade Said Ahmed som tryckte in 1–0.

– "Abdi" och "Danne" har hittat varandra som handen i handsken. De har aldrig spelat ihop tidigare och är två helt olika spelartyper, säger Johansson. 

KBK fortsatte att kontrollera matchen, även om man drog sig tillbaka i planen ett snäpp. 

– Men Malmslätt skapar egentligen inte en enda farlig chans. Vi spelar med stort tålamod och stressar inte upp oss. Vi fick faktiskt beröm av motståndarna efter matchen, som tyckte att vi spelar en otrolig fin fotboll, säger Johansson, som berömde innermittfältaren Laurenzo Larky. 

Hemgårdarnas BK förlorade mot AC Studenterna i fredags, vilket innebär att de sistnämnda är ny serietvåa. KBK leder serien med sina 20 poäng och har nio poäng ned till Studenterna och tio poäng ned till trean Hemgårdarna och fyran BK Zeros. HBK och Zeros har dock två matcher färre spelade än KBK. 

Greger Johansson vill dock inte ta ut något i förskott. 

– Vi har tre matcher kvar att spela och inget är klart. Vi tänker bara på nästa match och får inte börja blicka framåt för långt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!