Kiese Thelin om kritiken: "Bensin för mig"

Isaac Kiese Thelin vrålade ut sin glädje efter målet som bäddar för en allsvensk guldrysare in i det sista. Samtidigt var det också svar på tal. Skytteligaledaren gillar inte kritiken som riktats mot honom. –Det är som bensin för mig, säger han.

Isaac Kiese Thelin.

Isaac Kiese Thelin.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Fotboll2023-10-29 17:01

31-åringens mål i andra halvlek var matchens enda när Malmö FF slog IFK Norrköping på bortaplan. En seger som förde MFF upp i allsvensk topp i en guldstrid där kampen om Lennart Johanssons pokal nu helt och hållet står mellan MFF och Elfsborg. Mjällbys 2–1-seger hakade av Häcken.

– Skönt att få hjälpa laget med mål. Annars hjälper man laget med hårt jobb och ledarskap, säger Kiese Thelin.

Han preciserar inte den kritik som riktats mot honom, mer än att han hört av "en polare" efter en match för några omgångar sedan att "experterna på Discovery sagt mycket negativt hit och dit."

Det uppskattade Kiese Thelin inte och erkänner att kritiken varit en motivationsfaktor att plocka fram in i den intensiva guldstriden.

– Det är som bensin för mig, det måste jag säga.

Hyllas av lagkompisarna

Lagkamraterna Pontus Jansson och Johan Dahlin tycker att kritiken mot Kiese Thelin är obegriplig, med tanke på att han leder skytteligan på 14 mål och hans betydelse för laget.

– Han är ovärderlig för oss. Jag kan inte prata nog om hans vikt för oss, för truppen, gruppen, vårt omklädningsrum, den karaktär han är, säger mittbacken Jansson.

– Han har gjort att andra kan göra mål. Han jobbar extremt hårt. Det är få anfallare som lägger ned ett så defensivt arbete som Isaac gör. Han är verkligen en lagspelare, säger målvakten Dahlin.

Tränaren Henrik Rydström:

– Han är viktig i så många aspekter som inte landar i själva målgörandet. Det är klart att målet var viktigt och det var gött att se bollen gå in, men jag hade varit lika nöjd med hans arbetsinsats och ledarskap ändå, säger Rydström.

"Kul att höra"

Isaac Kiese Thelin skiner upp när han får höra de uppskattande orden.

– Det är kul att höra. Det absolut viktigaste är vad mina lagkamrater säger och vad min tränare tycker. Inget annat spelar någon roll.

TT: Tror du att ni i Malmö FF kan ha en fördel i kampen om guldet i och med att många av er spelare varit i den här situationen tidigare?

– Ja, det är superviktigt att vi har mycket erfarenhet i truppen. Vi älskar att vara i den här situationen, att kunna vinna guld och spela viktiga matcher. Det är ovärderligt, säger Isaac Kiese Thelin.

Elfsborg kan smita förbi och återta serieledningen vid seger mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi på måndagskvällen.

Ser inte Elfsborg

Men Isaac Kiese Thelin kommer inte att se matchen, inte ens för att studera Elfsborg inför vad som ser ut att kunna bli en direkt avgörande guldmatch i den sista omgången, hemma i Malmö.

– Jag kollar väldigt sällan på allsvenskan. Jag kollar på annat, säger han.

TT: Du gör inte ett undantag?

– Nej, jag kollar resultatet efteråt. Vinner dom så måste vi göra två grymma matcher, men vi fokuserar på oss själva.

Malmö FF:s lagkapten Pontus Jansson firar segern borta mot IFK Norrköping med de tillresta fansen.
Malmö FF:s lagkapten Pontus Jansson firar segern borta mot IFK Norrköping med de tillresta fansen.
Fakta: Kampen om SM-guldet

Malmö FF eller Elfsborg? Kampen om Lennart Johanssons pokal står mellan klubbarna.

Här är tabelläget och matcherna som avgör vem som vinner allsvenskan 2023:

1) Malmö FF, plus 36 i målskillnad, 61 poäng

5 november: Häcken (borta), 12 nov: Elfsborg (hemma).

2) Elfsborg, plus 33 i målskillnad, 60 poäng

Måndag: IFK Göteborg (b), 5 nov: Degerfors (h), 12 nov: Malmö FF (b)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!