Palmér: "Skulle betyda mycket för klubben och mig"

Han känner sig piggare än någonsin och längtar till matchstart. Lagkaptenen Anton Palmér vill visa vägen för Storebro i lördagens kvalmatch hemma mot Ruda. "Det skulle betyda oerhört mycket för klubben och mig personligen om vi kan hålla oss kvar i femman", säger han.

Anton Palmérs Storebro spelar den sista avgörande kvalmatchen mot Ruda hemma på lördag.

Anton Palmérs Storebro spelar den sista avgörande kvalmatchen mot Ruda hemma på lördag.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-10-14 12:57

Sporten möter Storebros 36-årige nyckelspelare en sen torsdagskväll i bollhallen på Arena Ceos. Laget har precis genomfört den sista träningen inför lördagens avgörande match. Intensitet i spelet var hög och kaptenen gillade det han såg.

– Det var full fart på träningen och så ska det ju vara när många vill vara med och visa att de vill spela på lördag. Det är kul.

För egen del har Palmér åldern till trots inga känningar för dagen utan kan gå för fullt.

– Jag missade ett par matcher under säsongen efter problem med både en vad och en baksida lår. På senare tid har kroppen faktiskt känts piggare än någonsin så det känns väldigt bra inför lördagen.

Storebro kommer från en tuff säsong med fem segrar på 20 matcher och tvingades därmed till ett ovisst kvalspel för att försöka försvara sin status som division 5-lag. En faktor som Palmér pekar på är bristen på kontinuitet. Laget har använt hela 45 spelare under säsongens gång.

– Det finns hög kapacitet i laget och vi har visat det ute på planen också genom att spela bra i långa stunder utan att få utdelning för det. En hel del bottnar i den stora omsättningen på spelare. Det är inte lätt att få ihop det fullt ut när det blir ständiga ändringar i laget.

undefined
Anton Palmér, Storebro IF.

Förra helgen spelade Storebro sin första match i kvalet. Det blev en övertygande seger borta mot Överum med 5–0.

– Det var givetvis jätteskönt att få med oss det resultatet. Vi visade att vi var klassen bättre och fick ut mycket av vårt spel.

Inför lördagens möte med Ruda på hemmaplan har Storebro fördelen av att oavgjort räcker i och med att Ruda slog Överum med 4–0.

– Vi måste ändå gå in med inställningen att vinna matchen. Att det räcker med oavgjort blir en faktor först mot slutet.

Faktum är att båda lagen med all sannolikhet hänger kvar i femman på ett oavgjort resultat. De tre bästa grupptvåorna i de sex kvalgrupperna ser i nuläget ut att bli kvar.

Hur viktigt är det för dig att ni håller er kvar i femman?

– Det betyder jättemycket. Främst för laget och klubben, men även för mig personligen. Femman är en helt annan nivå och det har varit väldigt roligt att spela där i år då känslan är att det har varit roliga och viktiga matcher hela tiden. Därför är det viktigt att vi gör jobbet på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om