Kan Hebe få ett lyft i år? "Spännande spelarmaterial"

De allra flesta spelarna är kvar. Ett par nya har kommit in. Är det i år IF Hebe lyfter, tillsammans med nya tränaren Felix Andersson? "Vi hoppas kunna vara med i toppstriden, om allt funkar", säger han.

Felix Andersson gör sin första säsong som huvudtränare för IF Hebe. Axel Andersson Landholm pekas ut som en av spelarna att hålla ögonen på.

Felix Andersson gör sin första säsong som huvudtränare för IF Hebe. Axel Andersson Landholm pekas ut som en av spelarna att hålla ögonen på.

Foto: IF Hebe/Magnus Strömsten

Fotboll2023-03-19 08:00

AVSPARK 2023

Åtta, sjua, nia, åtta. Det är IF Hebes placeringar i division 6 de fyra senaste säsongerna, efter att laget trillat ur femman 2018.

Inför 2023 är tongångarna försiktigt positiva. Där finns en ny tränare, som vill förespråka en mer attraktiv fotboll.

– Vi vill fortsätta bygga vidare på det som "Janne" (Jan Johansson, tidigare tränare) byggt på i tre-fyra år. Jag vill att vi ska spela bollen och skippa den där tråkiga fotbollen som lätt kan bli i division fem och sex, säger Felix Andersson.

För honom blir det här det allra första senioruppdraget som tränare.

– Den sociala biten har fungerat bra och jag kände de flesta killarna sedan tidigare. Det som varit lite svårare är hur man ska lägga upp träningar och vad man ska göra. Det blir många frågor i huvudet samtidigt.

Hur har försäsongen varit?

– Ganska bra. Vi har kört på med ett pass i tältet i Hultsfred och ett pass hemma i Silverdalen i veckan. Vi har en bra känsla inför säsongen.

Hebe har fått behålla i princip hela truppen från 2022 och fyllt på med några intressanta nyförvärv. Allra mest sticker Remy Barraza ut. Mittfältaren är tillbaka i svartvitt, efter sejourer i Målilla GoIF och Södra Vi IF.

– Remy är en riktig slitvarg som inte viker sig en millimeter, säger Andersson och fortsätter:

– Vi har fått in en gäng nya och egentligen inte tappat någon spelare. Jag tycker vi har ett spännande spelarmaterial med många unga, hungriga spelare som fortfarande går att forma lite.

Vad är målsättningen för er 2023?

– Vi har inte pratat om någon exakt målsättning men visst hoppas vi kunna vara med i toppstriden, om allt funkar. Sen tycker jag att serien ser väldigt jämn ut på förhand och jag ser inte något lag som någon klar favorit. Det finns många lag som värvat bra och som ser starka ut på pappret. Jag tror det här är den tuffaste division sex-serien häromkring.

Vilka spelare bör man hålla ögonen på i Hebe?

– Rasmus Sandsborg, Axel Andersson Landholm, Remy Barraza och Robin Söderholm. Rasmus hoppas vi får igång målskyttet ordentligt, för då kan det lossna rejält. Axel har kommit in som en målgaranti här på försäsongen och förhoppningsvis kan vi sprida ut målskyttet ännu mer. Robin kommer vara en av stöttespelarna i år och blir väldigt viktig.

Hebes seriepremiär är den 18 april, borta mot Frödinge/Brantestad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!