Tar med sig Klopps tänk: "Konkurrera på allvar i år"

Hjärtat bankar för Liverpool. Då är det inte så konstigt att Mörlundas nye tränare Joakim Blomberg hämtar sitt fotbollstänk från den ikoniske tränaren Jürgen Klopp. "Vi ställer upp 4–3–3 med pressspel, men inte riktigt på samma nivå förstås...", säger Mörlundas svar på Klopp.

Joakim Blomberg är Mörlundas nye huvudtränare. Han hämtar sitt fotbollstänk från Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Joakim Blomberg är Mörlundas nye huvudtränare. Han hämtar sitt fotbollstänk från Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Foto: Magnus Strömsten/Bildbyrån

Fotboll2023-04-27 11:55

AVSPARK 2023

Som Liverpoolsupporter brukar Joakim Blomberg åka till England på våren och se en match på Anfield. 

I år blev inte det av. Och tur var väl det. 

Av dubbla anledningar.

– Den här säsongen har varit en besvikelse för Liverpool. Efter flera säsonger i rad med titlar har inte laget gått att känna igen alls. Därför gör det inte så mycket att det inte blev någon resa. Dessutom hade det krockat med tränaruppdraget i Mörlunda.

undefined
Joakim Blomberg är ny tränare i Mörlunda och får William Steinholtz som spelande assisterande tränare.

Joakim Blomberg tog sig an uppdraget som huvudtränare i Mörlunda GIF inför den här säsongen.

– Jag kände att det var rätt läge att kliva på det tåget. Mörlunda körde igång sin seniorverksamhet ifjol. Det blev en tuff säsong då och vi vann bara två matcher. Det viktigaste för föreningen var ändå att få igång ett A-lag så att ungdomarna har något att sikta på, säger han inför fredagens heta premiär mot Målilla.

Hur ser förutsättningarna ut i år?

– Betydligt bättre. I år ska vi vara med och konkurrera på allvar. Vi ska lämna botten och i alla fall och sikta på mitten.

Tränaren har fog för den optimismen om man ser till hur truppen har förstärkts. William Steinholtz, Gustav Lindkvist, Rikard Robertsson, Simon Rydén, Vitalii Arbuzov, Abdullah Al Hariri, Mohammed Saad, Alaa Al Saadi och Jonathan Sahlström är nya.

undefined
Åtta av Mörlundas nio nyförvärv inför säsongen. Övre raden fr.v: William Steinholtz, Vitalii Arbuzov, Gustav Lindkvist och Rikard Robertsson. Nedre raden fr.v: Mohammed Saad, Abdullah Al Hariri, Jonathan Sahlström och Simon Rydén.

Det enda spelartappet för Mörlunda är att tränaren själv valt att lägga skorna på hyllan.

– Jag har hjälp av William Steinholz och Ludvig Bjerkert. Det känns bra att ha med William ute på planen så han kan styra laget därifrån. 

I spelartruppen finns hela 28 spelare. Några av dem kommer nog mest att spela med U-laget, men Blomberg gillar konkurrensen om platserna i startelvan.

– Det är 17–18 spelare som är med och på allvar gör upp om dem. Så har det aldrig varit för mig i ett lag på den här nivån. 

Spelmässigt är det 4–3–3, som kan bli 4–5–1 i försvarsposition som gäller för Mörlunda. 

– Vi har inte riktigt material för att köra Klopps taktik fullt ut. Våra ytterbackar är inte så offensiva. Sedan är det ju en bit mellan Premier League och division 6, haha.

Vad tror du om serien?

– Det blir en väldigt jämn serie där alla kan slå alla. Jag håller Målilla som favoriter tillsammans med Fårbo och Fågelfors. När jag säger det till deras tränare Roger Rönnlund så kontrar han med att vi är favoriter. Vi får väl se på fredag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!