”Kan bli vår bäste spelare”

HM IS gjorde en stark säsong i Vimmerbysexan. Laget kom tvåa och lyckades kvala sig upp i division fem. Nu blir laget ännu bättre.

Spel i division två. Det är vad som gäller för Frödinge säsongen 2019.

Spel i division två. Det är vad som gäller för Frödinge säsongen 2019.

Foto: MATHILDA AHLBERG

Fotboll2018-12-20 09:45

Målet efter säsongen var att få ”hem” några av spelarna fostrade i HM IS. Och det har gått bra. Både målvakten William Bengtsson och Erik Stejdahl återvänder till klubben.

– Vi är jättenöjda. Vi ville verkligen få in en målvakt och William känns som en jättebra värvning. Han har spelat här tidigare och var ordinarie i Eksjö i år, säger ledaren Roger Olofsson.

Erik Stejdahl har spelat både i Gullringens GoIF och Hultsfreds FK de senaste säsongerna. I HM IS kommer han bli en rejäl förstärkning.

– Erik kan bli vår bäste spelare, säger Olofsson och lägger till att han och övriga ledare kan ställas inför angenäma problem när mittfältet ska formeras i matcherna.

På det inre mittfältet finns bland annat redan Eriks yngre bror, Gustaf, och Emil Sjökvist. Duon var två av lagets bästa spelare 2018.

På minuskontot finns, troligen, målvakten Yaqub Yaqubov och så talangen Benjamin Bengtsson.

– Benjamin är registrerad för Myresjö/Vetlanda, men vi är överens med dem att Benjamin får gå tillbaka till oss om han vill.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!