Kämpade tappert – hade ingen chans

Södra Vi IF vägrar att förlora. Mot Storebro var det inte ens nära. Tvärtom. SVIF var betydligt bättre i det här derbyt. "Det känns bra, men vi kan bättre", säger SVIF-tränaren.

Storebro hade det tufft mot Södra Vi.

Storebro hade det tufft mot Södra Vi.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2019-05-31 21:54

Ni ser. Peter Magnusson var inte helt nöjd, trots klara 3–0. Och det var siffror i klart underkant. Södra Vi har minst sagt hittat ett vägvinnande spel och har inte förlorat en seriematch sedan hösten 2017!

Mot Storebro fick de en perfekt start då Anton Brorsson kunde raka in bollen i öppet mål efter en fin framspelning av Adrian Mathiasson.

– Kanske att vi fick en för bra start, funderar Magnusson.

Nåja. Södra Vi dominerade ganska kraftigt inledningsvis, men lyckades inte hitta nätet, förutom Brorsson då. Efterhand ryckte bottenlaget Storebro upp sig och tog för sig mer, samtidigt som SVIF tappade i tempo.

2–0 kom, fullt välförtjänt, i slutet av halvleken när Adrian Mathiasson enkelt förvaltade en delikat passning från Martin Brorsson.

– Vi hade det tufft idag. Södra Vi är bra och vi hade många spelare borta. Det är faktiskt inte så mycket att säga om. Jag tycker ändå att vi står upp bra, säger Storebros tränare Torbjörn Pettersson.

Han fick se Södra Vi ha fortsatt mycket bollinnehav efter paus. SIF hade fasligt svårt att skapa något offensivt i det här derbyt. När Mathiaisson satte 3–0 var matchen över.

– Det är alltid skönt att vinna. Vi har ändå en växel till att lägga i, menar Peter Magnusson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om