Kalmar vassare än HFK

Hultsfreds FK:s F12-lag fick en tuff start. I första mötet ställdes de mot IFK Kalmar, ett motstånd som blev för övermäktigt.

Hultsfreds FK:s F12 mötte ett duktigt IFK Kalmar.

Hultsfreds FK:s F12 mötte ett duktigt IFK Kalmar.

Foto: Karl Edgren

fotboll2018-07-26 17:47

Det var en match som annars började väldigt jämnt. IFK Kalmar visade att de hade spetsstyrkor, men Hultsfred stod emot och försvarade sig bra. Men till slut kom det som hade hängt i luften ett tag – 1–0 till Kalmar.

– Kalmar var jätteduktiga. Vi hade också ett manfall med bara två avbytare. Så det såg väldigt tufft ut redan på förhand, säger Hultsfreds tränare Johan Ekström.

Ja, HFK hade behövt alla spelare de kunde få i den här matchen. Dels på grund av värmen, men också för att kunna skicka in fler pigga ben mot ett så starkt Kalmar.

– Vi hade verkligen behövt det för att orka springa, menar Johan Ekström.

I den andra halvleken utökade Kalmar sin ledning till 2–0 på straff. Hultsfred hade svårt att skapa några riktigt heta målchanser och det gjorde att matchen slutade just 2–0 till Kalmarlaget.

– Tjejerna ska ändå ha en jätteeloge för sitt slit. De gjorde det jättebra.

De andra lagen i Hultsfreds grupp är Mantorps FF 2 och Vimmerby IF 2. Ett Vimmerby som Hultsfred ställs mot i morgon i ett hett derby på många sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!